ТОП-3 хитрощі, які допоможуть позбутися неприємного запаху під час смаження риби

Будь-який кулінар знає, що при приготуванні страв з риби на кухні з’являється дуже специфічний запах, передають Патріоти України.

Для цього, як правило, використовуються витяжка та провітрювання.

Але за допомогою трьох кулінарних секретів можна смажити рибу так, що запах не з’явиться.

У чому вони полягають

Ретельна попередня підготовка

Неприємний запах часто з’являється в тому випадку, якщо господиня не приділила достатньо уваги питанню чищення. Усередині риба має бути просто ідеально чистою. Можна навіть промити шматки і підсушити перед жаркою.

Ріпчаста цибуля та картопля

Якщо ви хочете нейтралізувати неприємний запах, то варто звернути увагу на два овочі – цибулю та картоплю, які гармонійно доповнюють одна одну.

Цибулю варто розташувати на сковороді, а вже на неї викладати рибу. Картоплю варто розділити на кілька частин і смажити поряд із основною стравою.

Спеції

Досвідчені кухарі знають про те, що деякі прянощі не тільки ідеально поєднуються з рибою, а й здатні нейтралізувати її специфічний запах. До них відносять мелений чорний перець і лавровий лист.

Чи може кохання замінити дієту? Вчені знайшли несподіваний секрет здорової ваги

четвер, 18 грудень 2025, 8:15

Секрет стрункої фігури може ховатися не в жорстких дієтах і виснажливих тренуваннях, а в… успішному шлюбі. Дослідники з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі з’ясували, що сильна емоційна підтримка партнера впливає на мозок, кишечник і гормон о...

В пошуках божого втручання: Вчені назвали частину тіла, яку вважають "місцем душі"

четвер, 18 грудень 2025, 8:05

Маленька, але важлива структура мозку - шишкоподібна залоза, або епіфіз - століттями була предметом роздумів філософів і містиків. Рене Декарт вважав її осередком душі, проте сучасна наука довела, що її основна функція — регулювання циркадного ритму та...