ТОП-3 хитрощі, які допоможуть приготувати смачне пюре з картоплі

Для того щоб приготувати гарний гарнір у вигляді картопляного пюре, потрібно освоїти кілька тонкощів приготування.

Страва здається простою і невигадливою, проте гідно впоратися з нею під силу тільки досвідченим господиням і кулінарам.

Основні хитрощі приготування смачного пюре

Вибирайте відповідний сорт

У магазинах часом складно буває уточнити цю інформацію, оскільки на цінниках не вказується сорт коренеплоду. А ось у фермерів завжди можна дізнатися про те, для приготування яких страв краще використовувати картоплю.

Для пюре потрібно вибирати овоч з високим вмістом крохмалю. Тільки такі сорти картоплі допомагають досягти повітряної текстури.

Температура води

Цікавий факт полягає в тому, що навіть досвідчені кулінари не завжди сходяться на думці щодо цього питання. Однак для пюре краще гаряча вода.

Найкраще дочекатися кипіння і лише після цього відправляти картоплю до каструлі.

Вершки

Якщо ви хочете досягти ідеального балансу смаку та текстури, то замість молока варто додати вершки. Варто віддавати перевагу продукту з жирністю 10%.

Якщо ви не хочете, щоб картопля раптово змінила колір, то попередньо вершки варто підігріти.

Вирішити проблему можна! Що робити, якщо варення вийшло надто солодким

п’ятниця, 12 липень 2024, 18:56

Звичайно, варення і повинно бути солодким. Але часом буває, що в десерті надто багато цукру, передають Патріоти України. В такому разі варення їсти практично неможливо, а тому слід завжди ретельно слідкувати за кількістю цукру, який ви додаєте. Однак, ...

Як варити свіжі яйця, щоб вони легко знімати шкаралупу

п’ятниця, 12 липень 2024, 18:09

Усім знайома ситуація, коли варені яйця погано очищаються від шкаралупи, передають Патріоти України. Така проблема не буде критичною, якщо треба очистити лише одне яйце. Але якщо належить готувати святковий стіл, то настрій така незручність точно зіпсу...