ТОП-3 найшкідливіші новорічні салати, які їдять усі: У чому їхня небезпека

Новорічні свята важко уявити без майонезних салатів, а саме - без "Олів'є", "Шуби" та крабового. Але, не всі знають, що саме ці салати є дуже важкими та шкідливими для ШКТ, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться корисною інформацією від дієтологів, від яких популярних святкових салатів потрібно відмовитись і чому.

"Олів'є"

Основою цього салату є майонез, який перевантажує роботу кількох органів в організмі людини. А ось поєднання відварених овочів та звичайної вареної ковбаси – це суміш сої, крохмалю та інших неживних речовин. Для того, щоб знизити шкоду впливу салату на здоров'я, дієтологи рекомендують замінити ковбасу курячим філе або яловичим серцем, а майонез – сметаною чи йогуртом.

Салат "Шуба"

В цілому цей салат не шкідливий, тому що його основа – запечені або варені овочі, а також найкорисніша риба – оселедець. Але псує цей салат і робить його шкідливим для шлунка саме майонез, а також маринована в оцті цибуля. Ще важливо знати, що основа страви – відварені овочі також мають високий глікемічний індекс, і вони підвищують рівень цукру в крові.

Крабовий салат із рисом

По-перше, ця страва дуже калорійна, в ній багато крохмалю, який є у відвареному рисі. А також салат на 80% складається з крабових паличок, які абсолютно не корисні, в них немає нічого, крім хімічних добавок. І ще великий мінус цієї страви – майонез, яким його заправляють.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...