ТОП-3 найшкідливіші новорічні салати, які їдять усі: У чому їхня небезпека

Новорічні свята важко уявити без майонезних салатів, а саме - без "Олів'є", "Шуби" та крабового. Але, не всі знають, що саме ці салати є дуже важкими та шкідливими для ШКТ, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться корисною інформацією від дієтологів, від яких популярних святкових салатів потрібно відмовитись і чому.

"Олів'є"

Основою цього салату є майонез, який перевантажує роботу кількох органів в організмі людини. А ось поєднання відварених овочів та звичайної вареної ковбаси – це суміш сої, крохмалю та інших неживних речовин. Для того, щоб знизити шкоду впливу салату на здоров'я, дієтологи рекомендують замінити ковбасу курячим філе або яловичим серцем, а майонез – сметаною чи йогуртом.

Салат "Шуба"

В цілому цей салат не шкідливий, тому що його основа – запечені або варені овочі, а також найкорисніша риба – оселедець. Але псує цей салат і робить його шкідливим для шлунка саме майонез, а також маринована в оцті цибуля. Ще важливо знати, що основа страви – відварені овочі також мають високий глікемічний індекс, і вони підвищують рівень цукру в крові.

Крабовий салат із рисом

По-перше, ця страва дуже калорійна, в ній багато крохмалю, який є у відвареному рисі. А також салат на 80% складається з крабових паличок, які абсолютно не корисні, в них немає нічого, крім хімічних добавок. І ще великий мінус цієї страви – майонез, яким його заправляють.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...