ТОП-3 правила, які зроблять смажену картоплю смачнішою

Для того, щоб смажена картопля вийшла смачною та якісною, без застосування перевіреної технології не обійтися. Будь-яка господиня знає про те, що при приготуванні цієї базової страви дуже багато нюансів. Про які правила треба пам’ятати, передають Патріоти України.

Подрібнюйте картоплю однаково

Намагайтеся вибирати однакову форму для всіх шматочків картоплі, щоб страва рівномірно просмажилася. Якщо знехтувати цим правилом, то частина картоплі буде готова, а частина так і залишиться сирою. Найкраще вибирати шматки середнього розміру, інакше картопля не встигне нормально просмажитися.

Вода

Для того, щоб картопля не прилипала до сковорідки в процесі смаження, її варто відправити в миску з холодною водою на 15 хвилин. Це позбавляє продукт від надлишку крохмалю. Потім потрібно підсушити коренеплід, щоб можна було відправляти на плиту.

Процес смаження

Сковорода має бути попередньо прогріта перед смаженням. Важливо вибрати хорошу олію. Підходить виключно рафінований варіант, тому що така олія не виділяє токсичних речовин у процесі термічної обробки. Можна додати шматочок вершкового масла для смаку.

Дуже смачно! Ліниві вареники із сиром за 20 хвилин

четвер, 16 травень 2024, 7:10

Приготувати традиційні вареники за 20 хвилин складно, а от на ліниві більше часу не треба. Приготуйте і смакуйте, адже це так просто й легко нашвидкуруч. Для приготування беремо:450 г кисломолочного сиру2 яйця2 ст.л. цукру1/2 ч.л. солі150 г борошна та ...

Народні прикмети на 16 травня

четвер, 16 травень 2024, 7:05

Православна церква України 16 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Феодора Освяченого і єпископа Олександра Єрусалимського. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Тимофія і Мавру. У народне свято 16 травня наші предки збирали се...