ТОП-3 речей, які не можна прати у режимі швидкого прання: це може "вбити" їх або машинку

Режим швидкого прання передбачений практично в усіх сучасних пральних машинах. І недарма господині його так люблять, адже він розрахований приблизно на 30 хвилин і допомагає суттєво зекономити час. І не лише час, а й кількість використаної води, що менше вдарить по вашому гаманцю, передають Патріоти України.

Але у цього режиму, на жаль, є не лише позитивні сторони. Є речі, які не можна прати у режимі швидкого прання, яким би зручним він не здавався. Ці речі за таких умов або погано виперуться, або взагалі серйозно пошкодяться.

Отже, які речі не можна прати у режимі швидкого прання:

1. Сильно забруднені речі

Прання у такому режимі відбувається за низьких температур – 30-40 градусів. Адже короткий час, на який розрахована програма, не дає змоги розігріти воду сильніше.

Тому машинка у такому режимі не впорається із сильними забрудненнями. Одна справа – прати таким чином футболку, яку ви одягнули кілька разів і хочете просто освіжити, і зовсім інша – кофту з серйозними плямами, які в’їлися. У другому випадку результат вас точно не порадує.

Проте якщо ви все таки вирішили прати сильно забруднені речі у режимі швидкого прання, то варто перед цим замочити їх на 20 хвилин у воді з миючим засобом, а складні плями натерти милом.

2. Постільна білизна і рушники

Таке прання буде просто даремним. Постільна білизна та рушники все одно не відперуться за таких низьких температур. Занадто низька температура води не зможе вбити пилових кліщів – для того, щоб їх позбутися, вода повинна бути розігріта до температури 60 градусів.

Але є ще одна причина, чому не можна прати у режимі швидкого прання постільну білизну і рушники. Вони вбирають у себе багато води, а машинка у такому режимі не встигає рівномірно розподілити ці речі по барабану. Як наслідок – вони стають некерованими важкими "снарядами" з водою, які з великою силою б’ються об стінки барабана і можуть його пошкодити.

3. Тонкі й делікатні тканини

Такі тканини, а також ті, які потрібно прати вручну, під час прання у такому режимі можуть просто зіпсуватися. Це ж стосується сильно зношених тканин – вони можуть не витримати такого інтенсивного процесу прання в машинці.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...