Неприємний запах у мікрохвильовій печі - це одна з найпоширеніших проблем, з якою стикаються господині, передають Патріоти України.
З неприємними запахами краще боротися одразу, тому що небажаний аромат завадить отримати задоволення від приготування страв.
Якщо в процесі приготування їжі з’явився неприємний запах, це цілком природно. У цьому випадку усунути неприємний запах допоможе використання мікрохвильової печі у правильному режимі. Також потрібно накривати страви з їжею спеціальною кришкою, яка запобігатиме поширенню запахів.
Уникнути неприємних запахів допоможе регулярне провітрювання мікрохвильової печі після використання. В ідеалі потрібно протирати поверхню вологою ганчіркою після розігрівання їжі. Після цього дверцята залишають відкритими на 10-15 хвилин.
До основної причини появи неприємного запаху відносять засохлі залишки їжі, які накопичуються на внутрішніх стінках мікрохвильової печі. Перед тим, як боротися з неприємним ароматом, потрібно добре помити поверхню. Щоб не пошкодити поверхню, краще відмовитись від використання абразивних засобів. Зазвичай домогосподарки використовують миючі засоби у вигляді крему або спрею.
Ці засоби ефективно видаляють залишки їжі та засохлі краплі. Деякі засоби призначені для дезінфекції поверхні та усунення неприємних запахів. До найпопулярніших засобів, які використовують домогосподарки, відносять: Cif, Rrosh, Savo та ін. Це найефективніші хімічні засоби, які встигли довести свою ефективність.
Якщо не плануєте використовувати хімію, можна спробувати приготувати розчин самостійно. Для приготування ефективних розчинів потрібно скористатися оцтом чи лимонним соком. Їх розчиняють у невеликій кількості води. Процес чищення виглядає так.
Якщо плануєте скористатися лимоном, його попередньо потрібно нарізати невеликими часточками. Потім його заливають водою і ставлять у мікрохвильову піч. Після цього мікрохвильову піч потрібно включити на повну потужність. Коли розчин охолоне, потрібно змочити ганчірку та протерти поверхню. Усунути неприємний запах можна також за допомогою запашних трав.
Сир — улюблений інгредієнт багатьох страв, від пасти до салатів. Проте нове дослідження Медичного коледжу Бейлора показало: надмірне вживання сиру може суттєво змінювати склад кишкової мікрофлори і підвищувати ризик розвитку колоректального раку. Вчені...
9 червня за новим календарним стилем (22 червня - за старим) - день пам'яті святителя Кирила, архієпископа Олександрійського. У народі - Кирилів день. За юліанськии календарним стилем сьогодні день пам'яті священномученика Ферапонта, єпископа Сардійсь...