ТОП-3 страви з риби на Святвечір і Різдво: Як приготувати і подати

Різдво Христове вважається одним з головних християнських свят в Україні, на яке, як правило, за святковим столом збирається вся родина, передають Патріоти України.

Також прийнято готувати 12 пісних страв, серед яких обов'язково має бути кутя та узвар. theLime вирішив поділитися з вами рецептами страв з риби, якими можна урізноманітнити святковий стіл на Святвечір і Різдво.

Як відомо, 6 січня є останнім днем посту, тому на Святвечір, як правило, готують ще пісні страви, а ось 7 січня вже можна побалувати себе всім, що завгодно.

Скумбрія у соляному панцирі

Інгредієнти: скумбрія (600 г), сіль (1 кг), лимони (0,5 шт.), петрушка або інша зелень (20 г), оливкова олія (1 ст. л.), яйце (1 шт.), перець чорний мелений.

Для початку потрібно взяти цілу тушку скумбрії (або іншої риби на ваш смак), випатрати, зняти темну плівку з черевця і дістати зябра, щоб не гірчили. Далі - промити під проточною водою, викласти рибу на паперові рушники.

Зелень і лимон добре промити, висушити і порізати. Потім змішати порізану зелень з оливковою олією.

Взяти яйце, відокремити білок від жовтка.

У зручній мисці змішати 1 кг солі, білок і декілька ложок води, ретельно все це перемішати, щоб сіль стала вологою.

Викласти на деко, застелене пергаментним папером третину солі, на неї - рибу. Потім полити рибу соком лимона, посипати меленим перцем або іншими спеціями на ваш смак. У черевце скумбрії покласти зелень з оливковою олією і лимоном, а також трохи окропити рибу олією.

Закрити рибу з усіх боків сіллю - як ніби закапати її в пісок, залишивши тільки відкритими голову і хвіст.

Розігріти духовку до 200°С і випікати скумбрію приблизно 30-40 хвилин.

Ви можете подати рибу до столу в соляному панцирі або ж розбити його ножем і дістати рибу перед подачею.

Смачного!

Фото: pixabay.com

Риба на пару з брокколі

Інгредієнти: філе риби - палтус, тріска, хек (300 г), брокколі (200 г), морква (1 шт.), кріп або кропове насіння, перець горошком, лавровий лист, сіль, рослинна олія, перець чорний мелений, лимонний сік.

Філе риби промити, висушити від зайвої вологи, прибрати, якщо є кістки. Поперчити і посолити рибу з обох сторін.

Помити, почистити і порізати моркву. Якщо у вас свіжа капуста брокколі - її також промити під проточною водою, а потім порізати на суцвіття. Якщо заморожена - розморожувати її не потрібно.

У чашу мультиварки (або пароварки) налити достатню кількість води, покласти спеції (гілочку кропу з парасолькою або просто кропове насіння, або насіння кмину) і лавровий лист.

Рибу скропити рослинною олією і лимонним соком, викласти на решітку мультиварки. Туди ж покласти овочі (моркву, броколі, можна цибулю або щось інше на ваш смак), додати спеції.

Виставити режим "На пару" на 20 хвилин.

Смачного!

Фото: pixabay.com

Риба, запечена з овочами і сиром

Інгредієнти: філе будь-якої риби - можна взяти мінтай, хек і розбавити лососем або сьомгою (1 кг), картопля (800 г), морква (3 шт.), цибуля ріпчаста (2 шт.), сир твердих сортів (200 г), сіль, перець, майонез, зелень, спеції за смаком.

Картоплю, цибулю і моркву помити, почистити, нарізати, посолити або додати будь-які спеції на ваш смак.

Сир натерти на крупній терці.

Філе риби промити, висушити від зайвої вологи, посолити, поперчити за смаком.

Для запікання знадобиться деко або форма з високими бортиками. Форму змастити олією, викласти на дно картоплю і моркву, потім - шар риби. Зверху на рибу - шар цибулі, потім - майонез.

Ставимо форму в розігріту до 180°С духовку на 50-60 хвилин. За 5-10 хвилин до готовності посипати рибу натертим сиром. Перед подачею також можна посипати нарізаною зеленню.

Смачного!


Джерело: Апостроф

Родина оцінить! Як приготувати ідеальне картопляне пюре

субота, 27 квітень 2024, 17:27

Картопляне пюре вважається однією з найпростіших і найпопулярніших страв, яку готують багато господинь. Але не всі знають, як приготувати ідеальне пюре, яке сподобається всім домочадцям. Є кілька хитрощів, які дозволять досягти приголомшливого результа...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить вашу фобію

субота, 27 квітень 2024, 17:12

Жителі Стародавнього Єгипту боялися багатьох речей, включно з хворобами, смертю, темрявою і невідомістю. Чи є у ваших страхів щось спільне з давньоєгипетськими фобіями? Виберіть ієрогліф і все дізнаєтеся, передають Патріоти України. Подивіться на зобра...