ТОП-4 хитрощі при замочуванні гороху, про які не знають багато господинь

Багато господинь не надто часто готують напрочуд смачні, а головне - корисні та поживні страви на основі гороху, передають Патріоти України.

Вони пояснюють це тим, що з цим продуктом доводиться багато поратися.

Щоб такої ситуації не виникло, скористайтеся підказками, розміщеними нижче, і ви без проблем зможете порадувати своїх близьких апетитними супами, кашами та пиріжками.

Подробиці

Перше, що обов’язково слід враховувати в процесі приготування гороху, так це те, що перед приготуванням його потрібно ретельно промити – доти, доки вода не стане прозорою.

Другий пункт дуже тісно пов’язаний із попереднім і полягає в тому, щоб не використовувати для промивання холодну воду.

Натомість заливайте горох окропом. Діяти слід обережно, щоб не обпектися.

Після того, як крупа пройде початкову обробку, можна ставити наповнену водою каструлю на плиту. Дочекайтесь, поки вода закипить, і лише після цього додавайте горох.

Піна, що утворилася на поверхні, служить сигналом про те, що воду слід злити, промити вміст каструлі холодною водою, знову залити окропом і продовжувати варити.

Нарешті, четвертий і, мабуть, найголовніший пункт, який допоможе вам досягти м’якості – у процесі варіння підливайте в каструлю холодну воду. Так горох повністю розвариться.

Не робіть так! Помилка у нанесенні помади, яка додає вам років і підкреслює недоліки губ

неділя, 11 травень 2025, 18:35

Видання Express розповіло про один з головних косметичних промахів, який робить зовнішність старшою на вигляд, акцентуючи на зморшках, передають Патріоти України. Неправильна текстура помади може зробити губи візуально тоншими та підкреслити вікові змі...

Один з них викликає залежність! ТОП-5 шкідливих інгредієнтів у шоколаді

неділя, 11 травень 2025, 12:05

Шоколад - улюблений десерт мільйонів, спокуса, перед якою важко встояти. Експерти попереджають - деякі інгредієнти, що містяться у складі шоколаду, можуть бути не лише шкідливими для здоров'я, а й викликати справжню залежність. Про які складові шоколад...