Ефект приємно здивує! ТОП-4 види чаю, які допомагають спалювати жир

Окрім свого заспокійливого ефекту, чай може бути дуже потужним помічником у боротьбі із зайвою вагою. Деякі його види допомагають контролювати апетит, а інші – прискорюють обмін речовин, передають Патріоти України.

Це може звучати, як рекламний хід, але це підтверджено науковими дослідженнями. Видання eatthis.com опублікувало найкращі чаї для спалювання жиру,

Білий чай

Білий чай особливо корисний, оскільки він допомагає позбутися жиру кількома способами. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Nutrition and Metabolism, цей напій блокує утворення нових жирових клітин і прискорює ліполіз – процес розщеплення накопичених жирів в організмі. Крім того, білий чай багатий на катехіни – антиоксиданти, які сприяють вивільненню жиру з клітин і стимулюють печінку перетворювати його в енергію.

Барбарис

Стебла, плоди та кора кореня барбарису містять берберин – природний компонент, що активно допомагає спалювати жир. Китайські дослідники з’ясували, що берберин може запобігти набору ваги та розвитку резистентності до інсуліну у щурів, які харчувалися жирною їжею. Попередні дослідження також показали, що вживання барбарису може збільшити витрати енергії та зменшити кількість рецепторів на поверхні жирових клітин, що ускладнює накопичення жиру. Виглядає як відмінна причина насолодитися ще однією чашкою чаю!

Ройбуш

Цей червоний чай із листя ройбушу, що природно має солодкий смак, також сприяє спалюванню жиру. Дослідження південноафриканських вчених виявило, що поліфеноли та флавоноїди в рослині можуть знизити утворення нових жирових клітин на 22%. Крім того, ці речовини сприяють обміну жирів. Випивайте чашку ройбушу, щоб позбутися зайвого жиру на животі.

Пуер

Цей ферментований китайський чай може зменшити розмір жирових клітин у вашому організмі. У дослідженні китайських учених щурів розділили на п’ять груп і годували їх різними раціонами протягом двох місяців. Одну групу годували жирною їжею без добавок чаю, а інші три – отримували екстракт чаю пуер разом з високалорійною дієтою. Виявилося, що цей чай значно знижує рівень тригліцеридів (шкідливого жиру в крові) та жирові відкладення на животі у групах, які отримували чай. Хоча ефект може бути трохи іншим у людей, ці результати дуже обнадійливі.

Ефект приємно здивує! ТОП-4 види чаю, які допомагають спалювати жир

субота, 19 жовтень 2024, 9:48

Окрім свого заспокійливого ефекту, чай може бути дуже потужним помічником у боротьбі із зайвою вагою. Деякі його види допомагають контролювати апетит, а інші – прискорюють обмін речовин, передають Патріоти України. Це може звучати, як рекламний хід, а...

Народні прикмети на 19 жовтня. Цього дня українці спрадавна готували різні страви з куркою

субота, 19 жовтень 2024, 7:05

Православне свято 19 жовтня за новим церковним календарем (1 листопада за старим) - день пам'яті пророка Іоїля, святого мученика Уара і з ним семи вчителів християнських, а також блаженної Клеопатри і сина її Іоанна. Також цього дня - Димитріївська бат...