ТОП-5 фактів, які треба знати про мед

Те, що мед корисний, це загальновідомий факт. У кулінарії він має багато секретів, які треба враховувати, щоб страви були смачними та якісними водночас. Дізнайтеся 5 фактів про мед, про які мало хто знає, передають Патріоти України.

Подробиці

  1. Якщо за рецептом треба додати певну кількість меду у грамах, то будьте уважні, бо мед у 1,5 раза важчий за воду. Одна склянка містить 300-350 г меду.
  2. Якщо заміняєте цукор медом, то потрібно на 1/5 зменшити об’єм рідини, оскільки мед містить орієнтовно 20% води.
  3. Випічка з медом має неповторний смак і довго не черствіє, оскільки мед добре тримає вологу.
  4. При випіканні треба нагрівати духовку не більше, як до 180 градусів, бо мед не любить вищі температури.
  5. Мед більш солодкий, аніж цукор, тому згідно з рецептом треба додавати удвічі менше.
Джерело: ПростоВей

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...

Ви будете здивовані! Фрукти, які краще купувати замороженими

субота, 1 листопад 2025, 6:43

Заморожені фрукти такі ж поживні, а іноді навіть більш, ніж свіжі, оскільки їх збирають у пікову стиглість і швидко заморожують, щоб зберегти поживні речовини. Вони є розумним вибором, що зменшує кількість відходів, завдяки їхньому тривалішому терміну ...