ТОП-5 головних шкідників томатів: Що потрібно про них знати і як позбутися

Городникам, які займаються вирощуванням томатів, необхідно не тільки підгодовувати розсаду після висадки в ґрунт і видаляти нижнє листя, щоб повітря вільно циркулювало між стеблами у нижній частині куща, а й боротися зі шкідникамиЮ передають Патріоти України.

Автори «Моя дача. Сад та город» називають «чільну п'ятірку» шкідників і розповідають, що з ними вчиняти. Слизень любить ласувати листям і плодами. Позбутися його допомагає розсипаний навколо куща попіл, тютюновий пил або подрібнена яєчна шкаралупа.

Білокрилка заражає листя томату — вони жовтіють і в'януть. Для боротьби зі шкідником можна використовувати часниковий розчин чи нашатир.

Також можна приготувати такий розчин. Півлітрову банку з хвоєю залити олією і нагріти до 80 С. Коли олія помутнішає, а хвоя стане коричневою, зняти з вогню. Розчинити 200 г натертого господарського мила у невеликій кількості окропу (вода повинна трохи покрити мильну стружку). Змішати мильний розчин та 200 мл хвойної олії. Суміш, що вийшла, розвести у 10 літрах води. Обприскувати рослини раз на 7 днів.

Ведмедка прогризає кореневу систему томату. Від непроханого гостя допоможуть настій з оцту та гіркого перцю.

Дротягик пошкоджує кореневу систему і проповзає у стебло. Профілактику слід проводити восени, розкислюючи або роблячи нейтральним ґрунт.

Павутинний кліщ проявляється у вигляді білих крапок на листочках рослини. Можна обробити рослини розчином з кульбаб та часнику з милом.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...