ТОП-5 кімнатних рослин, які допоможуть заспокоїтися та зняти стрес

Стрес - небезпечний ворог людини, тому що він знижує імунітет, прискорює розвиток хвороб легень, серця та судинної системи, передають Патріоти України.

Лікарі радять стежити за своїм психологічним станом, щоби не допустити серйозних проблем зі здоров’ям.

Подробиці

Свій внесок у зняття стресу та набуття душевного балансу вносять кімнатні рослини. Вони працюють непомітно, але ефективно.

Алое

Очищає повітря та забезпечує мешканців киснем. Багато господарів алое помітили, що після появи рослини в спальні вони стали краще спати, легше прокидатися, покращився настрій і пам’ять.

Лаванда

Рослину вирощують не лише в полях та садах. На підвіконні також можна зустріти лаванду, яка є природним антидепресантом.

Цей ароматний цілитель полегшує головну біль, знижує тиск, допомагає впоратися з безсонням. Квітка сприяє зменшенню тривоги, допомагає швидше пережити та подолати стрес.

Лимон

Входить у топ рослин для боротьби зі стресом, тривогою, нервовою напругою. Має легкий бадьорий аромат, який походить від листя і квітів. Лимон проганяє втому та негативні думки.

Товстянка

Грошове дерево – незамінний супутник не лише тих, хто мріє про багатство. Товстун виділяє фітонциди, які вбивають патогени. Поруч із рослиною легко дихається, свідомість стає більш ясною і спокійною.

Герань

Рослина підходить не всім через специфічний аромат. Але є категорія людей, яким вона до вподоби. Ефірні олії, які вона виділяє, борються зі стресом, занепокоєнням, безсонням. Господарів герані відрізняє ясність розуму, хороші розумові здібності, вміння приймати спокійні та виважені рішення.

А ви це знали? Навіщо прибирати пінку, що з’явилася на поверхні розчинної кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:09

Розчинна кава користується популярністю навіть серед найвибагливіших і завзятих кавоманів. Пояснюється це дуже просто: цей напій хоч і поступається натуральним за своїми смаковими якостями, але є неймовірно простим у приготуванні. Досить просто висипат...

Ви будете здивовані! Які страви можна зробити смачнішими за допомогою цукру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:08

Далеко не всі господині знають, що цукор можна сміливо використовувати і при приготуванні основних страв. Справа в тому, що цей компонент дозволяє смаковим якостям їжі розкритися в повному обсязі, передають Патріоти України. Деякі кулінари сумніваються...