ТОП-5 кулінарних лайфхаків, про які знають тільки професіонали

Професійні кулінари не тільки вміють смачно готувати: як правило, їхня їжа, до всього іншого, й виглядає бездоганно. Вони завжди мають свої власні секрети, які допомагають їм у процесі нелегкої роботи.

Які лайфхаки професіоналів варто взяти на замітку:

  1. Багато хто знає про те, що відварені овочі – це корисна та смачна їжа, але часто після приготування вони мають не зовсім привабливий вигляд. Є простий секрет, який допоможе їм зберегти смак і колір: варити їх слід не більше трьох хвилин, а потім ненадовго опускати у воду з льодом.
  2. У ресторанах стейк ніколи не подають одразу ж після приготування. Річ у тім, що це позбавляє його низки смакових якостей. Щоб м’ясний делікатес був максимально соковитим і ароматним, вам слід подавати його хвилин через 5-7 після приготування.
  3. Часто буває так, що можна відволіктися і переборщити з сіллю під час готування супу. Це легко виправити. Візьміть марлю, покладіть туди рис і відправте в каструлю з супом. Рис вбере зайву сіль, потім його можна прибирати.
  4. Баклажани є смачним овочем, проте часто страву можна зіпсувати неприємним присмаком гіркоти. Щоб цього не сталось, потрібно перед приготуванням відправити їх маринуватися. Усього 15 хвилин разом із морською сіллю – і гіркоти як не бувало.
  5. Багато хто любить подавати на сніданок яєчню з беконом, але не завжди вона виходить апетитною і хрусткою. Річ у тім, що її потрібно правильно готувати. Важливо пам’ятати про те, що сковорідку розігрівати не потрібно, а оптимальний вогонь – мінімальний.

Є секрет! Чим досвідчені господині замінюють оцет при приготуванні борщу

понеділок, 8 липень 2024, 13:12

Для того щоб приготувати чудовий класичний борщ, необхідно додати кислі продукти, які нададуть характерного відтінку смаку, передають Патріоти України. Також важливо зберегти яскравий червоний його колір. Багато хто додає до борщу ложку столового оцту....

Дуже шкідливі! Названо продукти, які не можна їсти часто - закупорюють артерії

понеділок, 8 липень 2024, 12:30

Дослідження показують, що деякі продукти можуть спричинити закупорку артерій при регулярному споживанні. Важливо знати, чого слід уникати, щоб зберегти здоров'я, передають Патріоти України. Закупорка артерій виникає через накопичення бляшок, що обмежує...