ТОП-5 найгірших "сусідів" для троянд, які призводять до їхньої загибелі

Великий шанс отримати пишну та красиву троянду у тих, хто садить цю рослину не за канонами дизайну, а вибирає правильних "сусідів" для неї. У троянди, як і в інших представників домашньої флори, є "чорний" список рослин, поруч із якими вона не лише не зацвіте, а й загине, передають Патріоти України.

Подробиці

До переліку входять вербейник точковий та клетроподібний. З погляду флористики рослина добре поєднується з трояндою, але на ділянці вербейник поводиться агресивно і за кілька років може витіснити троянду.

Не радять садити поряд жоржини. Корінь квітки з маленької «картопельки» перетворюється на кілька товстих шишок, які захоплюють довколишню територію.

Щоб викопати їх усі, доведеться знатно перекопати ділянку, в тому числі і троянду, щоб позбутися жоржини, що розросла.

Кампсис легко посадити, але очистити територію від нього – завдання непросте. Ліаноподібне кореневище проростає під троянду і йде далі. Навіть бордюр для рослини вважається тимчасовою перешкодою.

Конвалія любить тінь, тому прагнутиме підібратися якомога ближче до троянди, щоб сховатися під її гілками від полуденної спеки.

Рододендрон обожнює кислий ґрунт, тоді як троянда терпіти його не може. Тому загине або перший, або другий, але не зростатимуть поруч.

ТОП-2 способи, щоб макарони та рис не злипалися

субота, 20 квітень 2024, 7:12

Через те, що у рисовій крупі та макаронних виробах є велика кількість крохмалю, під час приготування може бути типова проблема - злипається страва. Кулінари радять скористатися двома перевіреними способами, щоб і рис, і макарони не перетворилися на гле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...