ТОП-5 найкорисніших спецій, які варто додавати у страви частіше

Ароматні спеції - це невід'ємний інгредієнт для багатьох страв, роблять їх вишуканими та ароматними. До того ж багато з них є дуже корисними і їх радять використовувати та вживати частіше, передають Патріоти України.

Чорний перець

Фахівці кажуть, що чорний перець діє переважно як болезаспокійливий засіб. До того ж у ньому містяться деякі речовини, які блокують жирові відкладення і допомагають підтримувати вагу. Окрім цього, спеція здатна боротися із запаленнями.

Кардамон

А ця спеція особливо корисна для травлення. Кардамон зменшує газоутворення і покращує роботу кишечника. Цікаво, що він виконує функцію так званої жуйки і навіть здатний освіжити подих.

Червоний перець

Червоний пікантний перець підвищує та зміцнює імунітет. Деякі його сорти, до прикладу, чилі, дозволяють навіть зігрітися у холодні дні, адже містять у собі речовини, що стимулюють кровообіг. У його складі багато вітаміну С.

Чебрець

Це досить цілюща спеція, яка допомагає боротися з кашлем. Діє здебільшого відхаркувальною дією.

Імбир

Імбир зменшує нудоту, а також особливо корисний при застуді.

Вчені пояснили, чому більшість так ненавидить понеділки - справа не тільки в роботі

субота, 16 серпень 2025, 8:25

Початок нового тижня для багатьох - це не лише зниження мотивації, а й різкий спад настрою, дратівливість і навіть тривожність. За словами психологів, у всьому винні шкідливі звички вихідних, які збивають наші біоритми. Але є і серйозніша причина - виг...

Тест на уважність: Чи зможете знайти всі букви С серед G за 10 секунд?

субота, 16 серпень 2025, 8:15

Вважаєте себе допитливою та уважною людиною? Це дуже важливі якості, які варто підтримувати та тренувати. У сучасному світі інформацію можна швидко знайти в пошуковиках або соцмережах, але як би ви справлялися без цих зручностей, передають Патріоти Укр...