ТОП-5 найкорисніших спецій, які варто додавати у страви частіше

Ароматні спеції - це невід'ємний інгредієнт для багатьох страв, роблять їх вишуканими та ароматними. До того ж багато з них є дуже корисними і їх радять використовувати та вживати частіше, передають Патріоти України.

Чорний перець

Фахівці кажуть, що чорний перець діє переважно як болезаспокійливий засіб. До того ж у ньому містяться деякі речовини, які блокують жирові відкладення і допомагають підтримувати вагу. Окрім цього, спеція здатна боротися із запаленнями.

Кардамон

А ця спеція особливо корисна для травлення. Кардамон зменшує газоутворення і покращує роботу кишечника. Цікаво, що він виконує функцію так званої жуйки і навіть здатний освіжити подих.

Червоний перець

Червоний пікантний перець підвищує та зміцнює імунітет. Деякі його сорти, до прикладу, чилі, дозволяють навіть зігрітися у холодні дні, адже містять у собі речовини, що стимулюють кровообіг. У його складі багато вітаміну С.

Чебрець

Це досить цілюща спеція, яка допомагає боротися з кашлем. Діє здебільшого відхаркувальною дією.

Імбир

Імбир зменшує нудоту, а також особливо корисний при застуді.

Доступні всім! Названо продукти, які зберігають молодість тіла

неділя, 19 січень 2025, 19:09

Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...

А ви це знали? Чому варто вивертати одяг перед пранням в машинці

неділя, 19 січень 2025, 17:38

Якщо вивертати одяг перед пранням, це збереже довше життя улюбленому вбранню, передають Патріоти України. Чи потрібно вивертати речі навиворіт перед пранням у пральній машинці? Хтось це робить, хтось - не вважає необхідним. Втім, експерти радять не пол...