ТОП-5 недооцінених продуктів, які прискорюють метаболізм - поради від відомого лікаря

За словами доктора Вільяма Лі, метаболізм не визначається народженням - він стабільний у віці 20–60 років і ним можна керувати. Правильні продукти можуть прискорити метаболізм і допомогти підтримувати здорову вагу. Ось 5 недооцінених продуктів, які радить включити у свій раціон, передають Патріоти України.

1. Морква

Морква допомагає контролювати жирові стовбурові клітини, які можуть збільшувати об’єм жиру в організмі. Вона знижує ризик ожиріння і підтримує серцево-судинне здоров’я.

2. Гриби

Функціональні гриби містять бета-глюкани — рослинні волокна, що підвищують імунітет, покращують здоров’я кишечника та прискорюють метаболізм. Вони допомагають зменшити вісцеральний жир на животі.

3. Квасоля

Особливо темно-синя квасоля. Вона багата клітковиною та поліфенолами, які активують метаболізм, зменшують шкідливий жир і допомагають скоротити талію. Регулярне вживання — одна чашка 5 днів на тиждень — може дати помітний ефект протягом місяця.

4. Яблучний оцет

Оцтова кислота стимулює жирові клітини, запобігаючи їхньому збільшенню. Дослідження показують, що щоденний прийом 2 столових ложок яблучного оцту протягом 12 тижнів зменшує обхват талії та відсоток жиру в організмі. Лі радить змішувати оцет із напоєм, щоб захистити зубну емаль.

5. Кава

Кофеїн і хлорогенова кислота прискорюють метаболізм, покращують термогенез і контроль ваги, підтримують здорову інсулінову реакцію. Кава допомагає спалювати калорії та зменшувати жир, особливо у поєднанні з фізичною активністю.


Висновок:

Ці продукти — лише частина того, що може допомогти прискорити метаболізм. Також важливі сон, фізична активність та здорові звички. Для максимального ефекту їх можна поєднувати, наприклад, у рагу з квасолі, грибів і моркви, доповнивши чорну каву та яблучний оцет.

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

А ви це знали? Які кухонні прилади не можна підключати до подовжувача - є загроза пожежі

неділя, 23 листопад 2025, 17:45

Зі зростанням кількості різних електроприладів у наших оселях ми починаємо відчувати дефіцит розеток. І в такому разі на допомогу приходять подовжувачі. Вони дають змогу зручніше розташовувати різні пристрої, але при цьому становлять і певну небезпеку,...