ТОП-5 ознак того, що ви зустрічаєтеся з чоловіком-нарцисом: На що звернути увагу

Зустрічі з чоловіком-нарцисом можуть виявитися емоційно вичерпним досвідом. Нарцисичні особистості характеризується надмірною самозакоханістю, відсутністю емпатії та прагненням до маніпуляцій. Важливо вміти розпізнати таку людину, щоб захистити себе від потенційних емоційних травм, повідомляє Beauty HUB, передають Патріоти України.

П'ять ключових ознак, на які варто звернути увагу:

1. Надмірне захоплення собою.

Чоловік-нарцис часто демонструє зарозуміле ставлення і постійну потребу в захопленні. Він може надмірно піклуватися про свій зовнішній вигляд, соціальний статус і владу, приділяючи мало уваги почуттям інших.

2. Відсутність емпатії.

Нарциси часто нездатні й не бажають розуміти або відчувати емоції інших людей. Вони можуть бути байдужі до почуттів свого партнера, розглядаючи їхні потреби та бажання як другорядні.

3. Маніпулятивна поведінка.

Однією з характерних рис нарцисів є використання маніпуляцій для контролю над іншими людьми. Вони можуть використовувати тактику газлайтингу (психологічної маніпуляції), щоб змусити партнера сумніватися у своїх почуттях і сприйнятті реальності.

4. Потреба в постійній увазі та захопленні.

Нарциси прагнуть бути в центрі уваги й почуваються комфортно тільки тоді, коли їх оточують захоплення й увага. У стосунках це може проявлятися в частій потребі в підтвердженні своєї привабливості, успіху і переваги над іншими.

5. Швидка зміна настрою та дратівливість.

Чоловік-нарцис може швидко змінювати настрій від привітності до агресії, особливо якщо він відчуває, що його захоплення або статус під загрозою. Вони можуть реагувати гнівом або зневагою, якщо їх не оцінюють або критикують.

Розпізнавання цих ознак нарцисизму в поведінці вашого партнера — важливий крок до захисту вашого емоційного благополуччя.

Психологічний тест: Виберіть сукню - і дізнайтеся, що про вас думають

неділя, 19 травень 2024, 21:07

Деталі. Бажано уявити, ніби ви поспішаєте на урочистий захід і вам терміново потрібно зібрати модний аутфіт із запропонованих варіантів. Уважно подивіться на кожну з чотирьох суконь на зображенні нижче, але не фокусуйтеся надто довго — намагайтеся вибр...

Вся правда про банани: Ось кому їх не можна їсти

неділя, 19 травень 2024, 17:50

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні він доступний в нас і іноді коштує дешевше, ніж яблука. Але чи приносять користь банани нашому організму, чи навпаки шкодять? Поговоримо про це просто зараз. Насамперед, що можна ск...