ТОП-5 побутових приладів, які потрібно вимикати на ніч - це заощадить електроенергію

Усередині жовтня в Україні розпочинається опалювальний сезон, який спричиняє зростання витрат на "комуналку". Багато українців шукають варіанти, як заощадити на електроенергії. Допоможе зберегти гроші один простий лайфхак - вимкнення п’яти побутових приладів на ніч, передають Патріоти України.

Деяка техніка в будинку, навіть коли не використовується в нічний час, може споживати електрику. У зв’язку з цим варто відключати ті чи інші побутові прилади від мережі перед тим, як лягти спати. Вже через місяць ви побачите у платіжках, що рахунки зменшились. У довгостроковій перспективі таке правило суттєво заощадить ваші кошти.

До списку побутових приладів, які найбільше витрачають електроенергію, у тому числі вночі, включено:

  1. Бойлер. Навіть вдень рекомендується вимикати нагрітий бойлер із мережі, щоб він споживав менше енергії, що вже говорити про нічний період. Поки ви насолоджуватиметеся снами, бойлер не перестане підігрівати воду, "накручуючи нулі".
  2. Комп’ютер. Якщо ви натиснули "Завершення роботи" на ПК, це ще не означає, що прилад перестане підживлюватися електроенергією від мережі. Тому не варто забувати висовувати вилку з розетки перед тим, як піти до ліжка.
  3. ТБ. Часта звичка засипати під телевізор може не лише шкодити гігієні сну, а й тягнути гроші з вашої кишені. Якщо хочете заощадити світло, то не залишайте працювати цей прилад на всю ніч.
  4. Wi-Fi-роутер. Менша техніка, але вона теж споживає електроенергію. Під час сну ви точно обійдетесь без інтернету, тому не забудьте відключити роутер від мережі.
  5. Зарядка для смартфона. Вже неодноразово говорилося про те, що перезаряджання шкодить вашому смартфону. Більше того, звичка залишати телефон у розетці на всю ніч ще й недоцільно витрачає енергію.

Це така смакота! Як приготувати салат з картоплі за 5 хвилин

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

Салат з картоплі - це завжди смачне рішення використати овоч у новій інтерпретації. Існує понад 50 рецептів приготуванні з різноманітними інгредієнтами. Пропонуємо вам посмакувати салатом, приготування якого займе всього 5 хвилин. Швидко, смачно та дос...

Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:13

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і бе...