Формування міцних кісток у дитинстві та ранньому дорослому віці має важливе значення, оскільки максимальна кісткова маса досягається до 30 років. Турбота про них важлива для того, щоб запобігти їхньому ослабленню та крихкості з часом.
Як пише News Bytes, включення в наш раціон багатих на поживні речовини продуктів може суттєво допомогти у підтримці здоров'я кісток.
Йогурт є чудовим продуктом для зміцнення кісток і зниження ризику остеопорозу. Доведено, що його регулярне споживання підвищує щільність кісткової тканини та зменшує втрату кортикальної тканини, особливо у жінок.
Читайте також: Названо овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові
Сир є чудовим джерелом кальцію і відіграє важливу роль у збереженні здорових кісток, запобігаючи їх крихкості та пористості. Однак важливо споживати його в помірних кількостях, оскільки він також може містити багато натрію та жирів. Вибір на користь нежирного сиру, збагаченого жиророзчинними вітамінами, такими як вітамін D, є більш здоровим рішенням.
Горіхи та насіння містять основні поживні речовини, такі як кальцій, білок, фосфор і магній, які є важливими для підтримки здоров'я кісток. Волоські горіхи, арахіс, мигдаль, пекан, а також насіння, таке як чіа, льон і гарбуз, є чудовим доповненням до дієти.
Читайте також: В яких фруктах та ягодах міститься найменше цукру?
Листова зелень. Включення такої зелені до щоденного раціону, особливо якщо ви не вживаєте молочні продукти, є дуже корисним. Серед безлічі переваг для здоров'я, які вона пропонує, є багатим джерелом кальцію та вітаміну К, обидва з яких важливі для зміцнення кісткової тканини. Лише одна чашка вареного шпинату забезпечує приблизно 20-25% добової потреби дорослої людини в кальції.
Жирна риба, окрім того, що є смачним доповненням до вашого раціону, також містить вітаміни, необхідні для здоров'я кісток. Хоча вітамін D ми отримуємо переважно під впливом сонячного світла, споживання лосося, тунця, райдужної форелі та сардин може сприяти його надходженню в організм.
Редиска є однією з найперших овочевих культур, яка з'являється на наших столах навесні. Її швидке дозрівання, хрустка текстура та приємний смак роблять її незамінною в раціоні багатьох людей. Особливо цінуються ранні сорти редиски, які дозволяють отрим...
Для отримання високого врожаю насамперед необхідно подбати про посівний матеріал. Щоб покращити якість насіння, аби воно швидше проросло, перед висіванням його потрібно замочити для прискорення росту, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. В п...