ТОП-5 продуктів, які слід включити до раціону, щоб покращити здоров'я кісток

Формування міцних кісток у дитинстві та ранньому дорослому віці має важливе значення, оскільки максимальна кісткова маса досягається до 30 років. Турбота про них важлива для того, щоб запобігти їхньому ослабленню та крихкості з часом.

Як пише News Bytes, включення в наш раціон багатих на поживні речовини продуктів може суттєво допомогти у підтримці здоров'я кісток.

Йогурт є чудовим продуктом для зміцнення кісток і зниження ризику остеопорозу. Доведено, що його регулярне споживання підвищує щільність кісткової тканини та зменшує втрату кортикальної тканини, особливо у жінок.

Читайте також: Названо овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

Сир є чудовим джерелом кальцію і відіграє важливу роль у збереженні здорових кісток, запобігаючи їх крихкості та пористості. Однак важливо споживати його в помірних кількостях, оскільки він також може містити багато натрію та жирів. Вибір на користь нежирного сиру, збагаченого жиророзчинними вітамінами, такими як вітамін D, є більш здоровим рішенням.

Горіхи та насіння містять основні поживні речовини, такі як кальцій, білок, фосфор і магній, які є важливими для підтримки здоров'я кісток. Волоські горіхи, арахіс, мигдаль, пекан, а також насіння, таке як чіа, льон і гарбуз, є чудовим доповненням до дієти.

Читайте також: В яких фруктах та ягодах міститься найменше цукру?

Листова зелень. Включення такої зелені до щоденного раціону, особливо якщо ви не вживаєте молочні продукти, є дуже корисним. Серед безлічі переваг для здоров'я, які вона пропонує, є багатим джерелом кальцію та вітаміну К, обидва з яких важливі для зміцнення кісткової тканини. Лише одна чашка вареного шпинату забезпечує приблизно 20-25% добової потреби дорослої людини в кальції.

Жирна риба, окрім того, що є смачним доповненням до вашого раціону, також містить вітаміни, необхідні для здоров'я кісток. Хоча вітамін D ми отримуємо переважно під впливом сонячного світла, споживання лосося, тунця, райдужної форелі та сардин може сприяти його надходженню в організм.

А ви це знали? Чому яйця після варіння не можна класти в холодну воду

вівторок, 7 жовтень 2025, 7:45

Багато господинь переконані, що холодна вода після варіння - найкращий спосіб зупинити процес приготування яєць і зробити чищення шкаралупи легким, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. . Цю пораду повторюють цілі покоління, але насправді вон...

Народні прикмети на 7 жовтня. Що здавна вчиняли українці цього дня, аби зберегти здоров'я ще на рік

вівторок, 7 жовтень 2025, 7:05

7 жовтня за новим церковним календарем (20 жовтня за старим) - день пам'яті мучеників Сергія і Вакха, преподобного Сергія Послушного Києво-Печерського, у Ближніх печерах. За старим календарним стилем - день пам'яті святої рівноапостольної Фекли Іконійс...