ТОП-5 прикрих помилок у приготуванні борщу, які роблять його несмачним

Видів та індивідуальних варіантів борщу доволі багато. Борщ у кожного свій. Однак є поради, дотримавшись яких ви досягнете стабільного смаку, ідеального кольору вашому борщу. Ви можете порадувати вашу родину та гостей справді смачною, ситною, традиційною стравою, передають Патріоти України.

Порада перша

Для бульйону краще брати м’ясо з кісточкою. Смачна страва починається з бульйону. Варимо його на грудинці на кістці. Адже бульйон на кісточці завжди смачніший, ніж без.

Порада друга

М’ясо заливаємо холодною водою. Коли нам важливий бульйон, необхідно залити м’ясо холодною водою (оскільки відбувається перехід навару з м’яса в бульйон), а коли важливий смак самого м’яса (всі соки залишаються в шматку) – гарячою.

Порада третя

Буряк готується окремо. Він забезпечує гарний насичений колір борщу. Шинкуємо буряк тонкою соломкою. Тушкуємо в окремому сотейнику, додавши сіль, цукор і трохи бульйону. Через хвилин п’ять потрібно додати томатну пасту, яка додасть кислинку та густину разом із томатним присмаком.

Порада четверта

Солодкий перець додаємо за наявності. У борщі солодкий перець не має істотного впливу на смак, тому можна обійтися і без нього. Але якщо і вас є такий овоч – додайте.

Моркву, цибулю і перець також шаткуємо соломкою, як і буряк. Злегка пасеруємо їх на рослинній олії. Олія витягне смак із овочів і віддасть його бульйону. Капусту потрібно нашаткувати дрібною соломкою і додати в бульйон.

Борщ дуже любить такі інгредієнти, як сало та часник. Сало попередньо потрібно відчистити від шкіри та нарізати дрібними шматочками. Необхідно помістити сало з часником у блендер та розтерти у кашку.

Також до борщу потрібно додати кріп, який додати до кашки з попередніми компонентами. У бульйон з капустою поміщаємо овочі, лавровий лист, кілька горошин перцю чорного.

Порада п’ята

Перед додаванням буряка бульйон необхідно підкислити. Борщ має бути кисло-солодким і кислоту може забезпечити лимон. У борщі дуже важливим є колір буряків.

Необхідно щоб вона потрапила до кислого середовища. Для цього бульйон з овочами підкислюємо лимонним соком. Тільки після цього вливаємо в загальну каструлю тушкований буряк із сотейника. Вогонь практично прибираємо, тому що додаткове нагрівання руйнує колір.

Пробуємо борщ на баланс смаків, додаємо за потребою недостаючий смак (сіль, цукор, лимонний сік). З’єднуємо з кашкою із часнику, сала та кропу. Даємо настоятися борщу 10 хвилин із закритою кришкою.

Подавати борщ краще зі сметаною та зеленою цибулею.

Смачного!

Джерело: ПростоВей

Лише спробуйте! Ароматне м’ясо по-тайськи, що тане в роті

неділя, 18 серпень 2024, 19:00

Якщо ви хочете приготувати оригінально м’ясо до гарніру, то пропонуємо вам цей рецепт. Смак вразить овочевими нотками та ніжністю м’ясних волокон, передають Патріоти України. Інгредієнти:М’ясо – 0,5 кг.Цибуля – 2 шт.Болгарський перець – 1 шт.Огірки сві...

Чим посипати печінку перед смаженням, щоб страва вийшла м’якою

неділя, 18 серпень 2024, 14:00

Смажена яловича або свиняча печінка – одна з улюблених страв багатьох гурманів. Однак далеко не завжди така трапеза радує кулінарів, адже страва може вийти дуже жорсткою. Навряд чи людина отримає задоволення від вживання блюда з такою консистенцією, пе...