ТОП-5 речей, які не варто купувати на розпродажі - дуже швидко відправляться на смітник

Розпродажі у магазинах з одягом та взуттям люблять, напевно, всі, адже саме тоді можна купити трендові якісні речі за помірною або навіть дуже низькою ціною. Навіщо ж переплачувати, якщо одна і та ж річ, яка ще нещодавно коштувала дуже дорого, зараз продається з великою знижкою, передають Патріоти України.

Але і в цій бочці меду є ложка дьогтю. Багато хто не задумується, як купувати на розпродажах, щоб не принести додому пустий гаманець і купу непотрібних речей.

Насправді під час розпродажу важко контролювати свої емоції та дії. Коли ми бачимо дуже велику знижку на певну річ, вона починає нам здаватися вигідною покупкою. Якщо задуматися, то без розпродажу ми просто пройшли б повз цю річ й навіть не глянули б на неї. Коли ж нам "намалювали" на ціннику "вигідну пропозицію", пройти повз неї важко.

Тому перед походом по магазинах потрібно пам’ятати, що не варто купувати на розпродажі. Такі речі все одно, найімовірніше, не принесуть користі. Але при цьому вони здатні швидко спорожнити ваш гаманець, а потім займатимуть місце у шафі й у найгіршому випадку відправляться на смітник.

1. Речі, які вийшли з моди

Якщо ви стежите за модними новинками і намагаєтеся бути "у тренді", тоді це правило для вас точно не пусте місце. Але навіть модниці можуть попастися на гачок магазинів одягу, які влаштовують розпродажі залишків речей з минулих сезонів. Немає гарантії, що та річ, яка була на піку популярності минулого сезону, буде такою ж популярною у наступному.

Тому стилісти радять купувати на розпродажах переважно базові речі, які не виходять з моди багато років підряд – наприклад, пальта, джинси, светри, блузки, сорочки, кросівки тощо. Але тут варто зауважити, що саме під час розпродажу речей минулих сезонів може бути важко знайти якісь базові речі – зазвичай магазини намагаються швидше розпродати те, що вже втратило чи втрачає свою актуальність.

2. Неякісні речі

Часто на розпродажах можна натрапити на ті речі, які довго не продавалися або тривалий час лежали на складі. Варто звертати увагу, у якому стані перебуває такий одяг – чи немає там потертостей, катишків, дірочок, витягнутих плечей, швів, які розійшлися, тощо.

Буває, що через велику знижку є спокуса закрити очі на деякі недоліки – мовляв, не такий уже й розтягнутий той светр, а катишки на футболці "майже непомітні". Але зазвичай такі "рожеві окуляри" ми одягаємо лише під тиском емоцій, а вже вдома, добре подумавши та ще раз поглянувши на покупки, будемо шкодувати про них.

3. Речі не за розміром

На розпродажах також варто уникати речей, які не підходять за розміром. Коли річ продається дуже дешево, є спокуса подумати "нічого, трішки схудну і влізу у ці штани". Але така покупка навряд чи вас порадує. Одяг варто купувати так, щоб носити "тут і зараз", а не "можливо, колись, коли прийде час".

4. Непотрібні речі

Ви звикли ходити у зручному взутті, а тут побачили на розпродажі симпатичні туфлі на великому каблуку і загорілися бажанням їх купити? Зупиніться на мить, прогорніть у голові весь свій гардероб, подумайте, чи є вам з чим одягнути такі туфлі, а також за якої нагоди і куди саме ви б їх одягнули.

Якщо раніше у вас не виникало потреби придбати та одягати туфлі на високих підборах, то чи справді така потреба є зараз, чи це просто короткочасний спалах, який скоро мине? У таких випадках варто поставити собі всього одне запитання: а чи купили б ви таке взуття, якби воно не було зі знижкою?

5. Річ, яка ні до чого не підходить

Дешева кофтинка на розпродажі може і справді бути на перший погляд гарною, але варто задумуватися, чи впишеться вона у ваш гардероб. Перед тим, як її купити, спробуйте скласти у голові хоча б кілька різних поєднань з іншими речами. Якщо виявиться, що вона ні до чого насправді не підходить і, можливо, це навіть не ваш стиль, то чи варто її купляти просто так, а потім ламати голову, що з нею робити.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...