ТОП-5 секретів приготування макаронів, які не злипаються

Макарони багаті на вуглеводи, рослинні білки, вітаміни групи B і E, кальцій, фосфор, калій, магній. Однак, щоб приготувати смачні та корисні макарони, потрібно враховувати низку нюансів, передають Патріоти України.

Температура води

Будь-які макарони кидають у киплячу воду. Навіть фарфалле та спагетті. А якщо ні, то макарони злипнуться, постраждає і смак, і якість продукту.

Коли солити

Солять воду до макаронів. На кожний літр води засипають 10 г хлориду натрію.

Час приготування

Середній час готовності макаронів – 7-15 хв. Враховують при цьому рекомендації виробника та відстежують готовність у процесі варіння.

Без кришки

Каструлю з макаронами, що варяться, не накривають кришкою. Якщо так зробити, то готове блюдо злипнеться і втратить апетитний вигляд.

Не промивати

Висипають у друшляк макарони, багато хто промиває їх під водою. Але досвідчені кулінари не радять так робити. В такому випадку макарони не вийдуть пружними.

Все просто! Як швидко почистити засалені рукави й комір пуховика без прання

п’ятниця, 19 грудень 2025, 10:45

Пуховики - необхідна взимку річ і невід'ємна частина зимового гардероба. Але іноді, оглядаючи пуховик перед початком сезону холодів, можна виявити, що він уже брудний - особливо на рукавах і комірі Втім, це зовсім не дивно, адже саме в тих місцях шкіра...

Виберіть одне сердечко - і дізнайтеся, чого бракує вашим стосункам

п’ятниця, 19 грудень 2025, 10:15

Ідеальних стосунків не існує. Навіть найміцніший союз потребує уваги, турботи та роботи над собою. Коли цього бракує, з’являється відчуття порожнечі, незадоволеності й напруги. Часто ми відчуваємо, що щось не так, але не можемо зрозуміти - що саме, пер...