ТОП-5 секретів приготування макаронів, які не злипаються

Макарони багаті на вуглеводи, рослинні білки, вітаміни групи B і E, кальцій, фосфор, калій, магній. Однак, щоб приготувати смачні та корисні макарони, потрібно враховувати низку нюансів, передають Патріоти України.

Температура води

Будь-які макарони кидають у киплячу воду. Навіть фарфалле та спагетті. А якщо ні, то макарони злипнуться, постраждає і смак, і якість продукту.

Коли солити

Солять воду до макаронів. На кожний літр води засипають 10 г хлориду натрію.

Час приготування

Середній час готовності макаронів – 7-15 хв. Враховують при цьому рекомендації виробника та відстежують готовність у процесі варіння.

Без кришки

Каструлю з макаронами, що варяться, не накривають кришкою. Якщо так зробити, то готове блюдо злипнеться і втратить апетитний вигляд.

Не промивати

Висипають у друшляк макарони, багато хто промиває їх під водою. Але досвідчені кулінари не радять так робити. В такому випадку макарони не вийдуть пружними.

Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах - шикарний результат гарантовано

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:12

Якщо раніше ви ніколи не маринували рибу, прийшов часце виправити. Рецепт дуже простий та легкий. Ніяких довгих варінь маринадів та очікувань, передають Патріоти України. А рибка виходить така смачна, що ви раз за разом будете хотіти її робити та їсти....

Чому хворі зуби мають негативний вплив на загальний стан дитячого організму?

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:27

Стан ротової порожнини безпосередньо впливає на організм людини, при чому в багатьох аспектах відразу. Якщо ми говоримо про дитину, слідкувати за здоров'ям зубів потрібно обов'язково, і робити це треба дуже ретельно. . Слід розуміти, що молочні зубки ...