ТОП-5 секретів відвареної картоплі, про які знають професійні кухарі

Відварена картопля зі свіжою зеленню та часником є відмінним доповненням до будь-яких страв з м’яса, птиці та риби. Головне, щоб вона була смачною та проварилась рівномірно. Через неправильне приготування коренеплід може так і залишатися сируватим усередині, передають Патріоти України.

Про які хитрощі професійних кухарів варто пам’ятати:

  1. Якщо ви хочете отримати смачий результат, то вибирайте картоплю одного розміру. В іншому випадку частина картоплі розвариться, а решта ще не буде готова.
  2. Для того щоб текстура картоплі була рівною і без тріщин, закладаємо в каструлю її тільки після того, як вода закипить.
  3. Не варто розрізати картоплю для прискорення процесу варіння. Це позбавляє овоч левової частки вітамінів.
  4. Мало хто знає про те, що картоплю потрібно чистити правильно. Намагайтеся зрізати лише тонкий шар шкірки. В іншому випадку ми позбавимо страву будь-якої користі.
  5. Солити потрібно на самому кінці, інакше колір сильно зіпсується. Після того, як воду вже злили, додаємо дрібно порізану зелень, часник і шматочок вершкового масла.

Народні забобони: Які три речі українці завжди тримали в помешканні, бо ті пускають у домівку нечисту силу

понеділок, 5 травень 2025, 12:30

Наші пащури вірили, що деякі речі можуть бути не тільки корисними у побуті, але й виступати як обереги. І тому ставилися до таких предметів шанобливо і обережно. Кілька речей у домі які є насправді практично в кожного українця, можуть бути потужними за...

А ви це знали? Чому імбир варто включити у щоденний раціон

понеділок, 5 травень 2025, 12:05

Імбир давно здобув репутацію природного засобу, який підтримує здоров’я та допомагає при різних недугах. Особливо він цінується за здатність полегшувати травлення та зменшувати запальні процеси, передають Патріоти України. Цей ароматний корінь широко в...