ТОП-5 секретів відвареної картоплі, про які знають професійні кухарі

Відварена картопля зі свіжою зеленню та часником є відмінним доповненням до будь-яких страв з м’яса, птиці та риби. Головне, щоб вона була смачною та проварилась рівномірно. Через неправильне приготування коренеплід може так і залишатися сируватим усередині, передають Патріоти України.

Про які хитрощі професійних кухарів варто пам’ятати:

  1. Якщо ви хочете отримати смачий результат, то вибирайте картоплю одного розміру. В іншому випадку частина картоплі розвариться, а решта ще не буде готова.
  2. Для того щоб текстура картоплі була рівною і без тріщин, закладаємо в каструлю її тільки після того, як вода закипить.
  3. Не варто розрізати картоплю для прискорення процесу варіння. Це позбавляє овоч левової частки вітамінів.
  4. Мало хто знає про те, що картоплю потрібно чистити правильно. Намагайтеся зрізати лише тонкий шар шкірки. В іншому випадку ми позбавимо страву будь-якої користі.
  5. Солити потрібно на самому кінці, інакше колір сильно зіпсується. Після того, як воду вже злили, додаємо дрібно порізану зелень, часник і шматочок вершкового масла.

Це може здивувати! Як змінюється музичний смак із віком

п’ятниця, 19 вересень 2025, 18:43

Пригадайте якусь пісню, яку ви полюбили ще у дитинстві і досі слухаєте її з великим задоволенням. Психологи кажуть, що почута в ранньому віці музика залишає у нашій пам’яті непозбувний слід. Втім, із наближенням старості наші музичні смаки зазнають неа...

Забудьте про них! ТОП-7 фраз, які одразу видають вашу невпевненість у собі

п’ятниця, 19 вересень 2025, 18:07

Мова може видати набагато більше, ніж ми думаємо. Психологи наголошують: навіть кілька невдалих фраз у розмові здатні створити враження невпевненої людини, яка сумнівається у власних словах та рішеннях, передають Патріоти України. Експерти виділяють кі...