ТОП-5 щоденних звичок, які допоможуть позбутись від жиру на животі

Кажучи про схуднення варто пам’ятати, що втрата ваги - це лише початок шляху, бо далі потрібно втримати вагу у довгостроковій перспективі. У цьому випадку, зміни у раціоні та переосмислення своїх харчових звичок, може допомогти не лише визначити правильний курс, а й зрозуміти, які щоденні дії провокують появу зайвих кілограмів, передають Патріоти України.

За даними Harvard Health Publishing, надмірний вісцеральний жир може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям, включаючи діабет 2 типу, рак молочної залози та серцево-судинні захворювання. В Eat This, Not That! зібрали деякі звички, що допоможуть дотримуватись збалансованого харчування, активного способу життя та регулярних силових тренувань для зниження вісцерального жиру.

Обмежте споживання калорійних та солодких напоїв

Солодкі ласощі та напої, хоча й смачні, проте не приносять користі вашому здоров'ю. Крім того, вони сприяють накопиченню жиру в животі та навколо серця. Для схуднення рекомендується дотримуватись балансу між споживаними та витраченими калоріями. Таки чином, щоб ефективно контролювати вагу, потрібно витрачати більше енергії, ніж ви споживаєте.

Додайте до раціону більше фруктів та овочів

Вживання достатньої кількості фруктів і овочів важливе для здоров'я, оскільки харчові волокна допомагають підтримувати вагу, зменшують ризик розвитку діабету та серцевих захворювань, а також запобігають закрепу. Дослідження, опубліковане в Nutrients, показує, що збільшення споживання овочів пов’язане зі зниженням ризику набору ваги та ожиріння.

Знайдіть ціль та складіть план дій

Вас може зацікавити:"Україна продає електроенергію в Європу": ДТЕК розповів, чи правда це

Вас може зацікавити:Знайдіть на малюнку підкову: непроста головоломка для уважних

Ефективні стратегії схуднення залежать від мислення, зокрема саморегуляції, самопомірності та самоефективності. Огляд в Obesity Reviews підтверджує, що здорове харчування та фізичні вправи важливі, але зосередженість на цілях і внутрішня мотивація є ключовими для довготривалого успіху та ефективного схуднення.

Пишайтесь собою

Під час схуднення у людей може виникати почуття сорому чи провини через суворі обмеження та їхню нестійкість. Ключем до здорової втрати ваги є зміна мислення на більш доброзичливе ставлення до себе і гордість за власні досягнення.

Відчувайте комфорт під час обмежень

Експерти Harvard Health Publishing вважають, що полегшення відчуття дискомфорту може допомогти в контролі ваги. Дослідження показують, що інколи відчуття голоду, зміна стресових звичок і супротив, щодо бажання з’їсти конкретну їжу, можуть сприяти здоровій підтримці ваги. Крім того, важливо не доводити себе до нездорової межі та завжди прислухатися до свого тіла, довіряючи власним відчуттям.

Що приготувати з кислого сиру, якщо сирники та запіканка вже приїлись

п’ятниця, 19 липень 2024, 18:12

Найчастіше кислий сир прийнято вживати в сирниках і запіканках або просто перемішаний зі сметаною і цукром, передають Патріоти України. Але можна урізноманітнити меню і приготувати смачні сирні вафлі, помірно солодкі, ситні, а за наявності фантазії мож...

ТОП-5 щоденних звичок, які допоможуть позбутись від жиру на животі

п’ятниця, 19 липень 2024, 17:44

Кажучи про схуднення варто пам’ятати, що втрата ваги - це лише початок шляху, бо далі потрібно втримати вагу у довгостроковій перспективі. У цьому випадку, зміни у раціоні та переосмислення своїх харчових звичок, може допомогти не лише визначити правил...