ТОП-6 ознак, що ви їсте багато червоного м'яса, та які проблеми можуть виникати

Щоб покращити своє здоров’я, необхідно харчуватися багатою на поживні речовини їжею. Важливу роль відіграють нежирні джерела білка, з яких складаються м’язи, кістки, хрящі, кров та шкіра. Варто обмежити споживання червоного обробленого м’яса, яке може призводити до неприємних наслідків, передають Патріоти України з посиланням на сайт Best life onlinе.

Що таке оброблене червоне м'ясо

Перероблене - це будь-яке консервоване або змінене м’ясо. Воно може бути приготоване шляхом копчення, консервування, засолювання або додавання консервантів. До обробленого м'яса відносять шинку, бекон, салямі та ковбаси. Сюди також входить оброблене біле м’ясо - курячі нагетси та нарізане м’ясо.

До червоного м’яса відноситься вся свіжа, рубана і заморожена яловичина, свинина, баранина та дичина. Червоного забарвлення м’ясу надає оксиміоглобін, що утворюється при контакті міоглобіну та оксигену.

Надмірне споживання червоного м’яса може вплинути на здоров’я. Є 6 ознак того, що в раціоні багато обробленого м'яса.

Проблеми з травленням

Однією з найпоширеніших проблем, пов’язаних зі споживанням надмірної кількості червоного м’яса, є проблеми з травленням.

Дієтолог Мішель Роутенштейн розповіла, що в червоному м’ясі мало клітковини, його споживання може викликати запор або здуття живота. Це також може дратувати шлунок і викликати діарею.

Читайте також: Вчені розповіли, як треба змінити раціон, щоб знизити ризик деменції на 20%

Високий рівень холестерину

Якщо у вас високий рівень "поганого" холестерину, то він може накопичуватися в артеріях і зміцнювати їх. Це може бути ознакою того, що ви їсте занадто багато червоного м’яса.

А це своєю чергою може збільшувати ризик серцевих захворювань.

Гіпертонія

Червоне м’ясо, як правило, містить більше калорій і жирів, зокрема насичених і холестерину.

Споживання більшої кількості червоного м’яса підвищує ризик серцево-судинних захворювань. А це може призвести до інфарктів та інсультів.

Неприємний запах з рота

Якщо ви боретеся з неприємним запахом з рота, це також може бути пов’язано зі споживанням червоного обробленого м’яса.

До того ж, якщо ви належним чином не чистите зуби після споживання м’яса, то залишки шматочків можуть застрягти у зубах і привернути бактерії, що призведе до неприємного запаху.

Проблеми зі шкірою

Надмірне споживання червоного м’яса, особливо з високим вмістом насичених жирів, може сприяти виникненню таких проблем зі шкірою, як акне або тьмяність через його вплив на загальний рівень запалення.

Збільшення ваги

Збільшення ваги та ожиріння тісно пов'язані з великим споживанням червоного м'яса.

Червоне м’ясо має високу калорійність, і часто люди прагнуть їсти більші порції, що може призвести до збільшення ваги та ожиріння.

Дачникам на замітку! Коли копати картоплю 2024 року, щоб добре збереглася: найкращі дати

середа, 14 серпень 2024, 22:00

Коли і як цього року копати картоплю: поради та дати за місячним календарем, передають Патріоти України. Термін початку викопування картоплі залежить від багатьох факторів. Зокрема, від сорту, погоди, часу посадки, догляду тощо. Ранні сорти картоплі дл...

Не робіть помилок! Названо посуд, який в жодному разі не можна мити в посудомийній машині

середа, 14 серпень 2024, 21:45

Ці 15 видів посуду в жодному разі не можна класти в посудомийну машину. Ретельно вивчіть перелік, щоб нічого не зіпсувати, передають Патріоти України. Багато українців вже не може уявити своє життя без посудомийної машини. Однак, слід запам'ятати, що д...