ТОП-6 поз для сну: Що вони розкажуть про ваш тип особистості - і як впливають на здоров’я

Сон - дивовижна функція природи, яка допомагає відновити імунну систему, нервову, кісткову і м’язову системи нашого тіла. За словами експертів, те, яке положення для сну вибирає людина, безпосередньо пов’язане з його здоров’ям. З цього також можна визначити тип її особистості, передають Патріоти України.

Директор Служби оцінки і консультування по сну, професор Кріс Ідзиковський, провів експерименти над 1000 сплячих суб’єктів, щоб проаналізувати шість найбільш поширених поз для сну. Дослідження дало деякі цікаві результати. Ось що було знайдено:

«Фетальна» позиція

Це найпоширеніша позиція для сну. Людина приймає позу “калачиком”, лежачи на боці. 41% учасників дослідження вважали за краще спати таким чином.

Тип особистості

Ця поза зазвичай “належить” людині з суворим зовнішнім виглядом, але м’яким і чутливим серцем. Тим, хто спить так, може знадобитися деякий час, щоб налагодити зв’язок з іншими людьми, але, як тільки вони це зроблять, покажуть своє тепло і розслабленість.

Плюси і мінуси для здоров’я

Якщо ви віддаєте перевагу такому стану, рекомендуємо засинати на правому боці. Сон на лівій стороні тисне на життєво важливі органи: печінку, шлунок, легені і т.д.

2.Положення «вільного падіння»

Ви лежите на животі, руки під подушкою, а голова “дивиться” в сторону.

Тип особистості

У вас виразна індивідуальність. Хоча такі люди на перший погляд можуть здатися зухвалими і повними впевненості, насправді вони можуть виявитися дуже вразливими.

Плюси і мінуси здоров’я

Ця позиція корисна для травної системи.

3. Положення «колода»

Спляча людина лежить на одному боці, руки розташовані відповідно.

Тип особистості

Ті, хто вважає за краще цю позицію, приємні в спілкуванні, хоча і мають тенденцію бути надмірно довірливими – це може привести до того, що ними скористаються.

Плюси і мінуси здоров’я

Положення “колода” добре впливає на хребет і знімає біль в спині.

4. «Однорічний»

Ви лежите на одній стороні з витягнутими перед тулубом руками.

Тип особистості

Ви завжди готові спробувати щось нове. Хоча це не виключає того, що в якийсь момент ви можете стати наляканими і нерішучими. Однак, як тільки приймаєте рішення, схильні чітко дотримуватися плану.

Плюси і мінуси здоров’я

Сон на боці може допомогти запобігти рефлюксу шлункової кислоти і заспокоїти апное уві сні.

5. Позиція «солдат»

Сон на спині, обидві руки на одній стороні.

Тип особистості

Люди, які вибирають позу сплячого солдата, можуть бути сильними і мовчазними. У них високі стандарти для себе і оточуючих.

Плюси і мінуси здоров’я

Згідно з дослідженнями, сон на спині може привести до хропіння і поганого сну.

6. Положення «морська зірка»

Сон на спині з піднятими руками.

Тип особистості

Якщо положення морської зірки – це ваше улюблене положення для сну, ви хороший слухач і вмієте побудувати міцні дружні стосунки. Такі люди не люблять бути в центрі уваги.

Плюси і мінуси здоров’я

Ця позиція також може привести до проблем з хропінням і диханням.


Корисний лайфхак: Як надовго зберегти воду свіжою в пластикових пляшках

понеділок, 20 травень 2024, 19:37

Такі рекомендації допоможуть в екстрених ситуаціях зберігати воду свіжою впродовж кількох місяців. Відключення світла й води через руйнування критичної інфраструктури змушують українців тримати запаси питної та технічної води. Тому варто знати, як можн...

Психологічний тест! Ваш стиль тримання телефону розкриє вашу справжню сутність

понеділок, 20 травень 2024, 19:12

Пропонуємо цікавий тест на визначення особистості. Те, як ви тримаєте телефон, розкаже усю правду про вас. . Цей тест на визначення вашої манери тримати телефон може багато чого розповісти про ваші інтереси, характер, поведінку, сильні та слабкі сторон...