ТОП-6 предметів, які ні в якому разі не повинні бути на кухонному столі - краще їх прибрати

Під час приготування їжі на кухні хочеться, щоб усі потрібні інгредієнти і предмети посуду були під руками. Тому часто ми залишаємо деякі продукти чи речі стояти на стільниці замість того, щоб зберігати на полицях чи в шухлядах, передають Патріоти України.

А потім самі ж від цього і страждаємо, адже вільного місця на кухонному столі стає все менше, і готувати їжу на такі невеликій площі стає складніше. Щоб цього не допустити, краще знати, що повинно бути у кожної господині на кухні, а яких предметів там краще уникати.

Як утримувати дім в чистоті, якщо речі лежать не на своїх місцях. От і на кухні усе повинне бути там, де йому належить бути. Тоді і приготування їжі, і прибирання вдома будуть набагато легшими. Отже, давайте розберемося, як позбутися зайвого на кухні і що не варто лишати на стільниці.

1. Побутова техніка

Техніка, яка використовується регулярно – наприклад, чайник, кавоварка тощо – звісно можуть стояти на столі в кухні. Нелогічно буде постійно їх ховати на полиці й діставати звідти.

Проте є техніка, якою ми не користуємося щодня чи по кілька разів на день. Визначте, що входить до вашого списку "нерегулярного використання" і заховайте такі предмети на полиці чи в шухляди. Наприклад, якщо блендер чи тостер ви використовуєте не кожного дня, навіщо вони повинні займати корисну поверхню на столі.

2. Декор

Часто хочеться поставити на кухні для краси різні декоративні предмети. Проте ставити їх саме на стіл, на якому ви готуєте їжу, непрактично і незручно. На таких речах осідатимуть забруднення від їжі, жир, краплинки різних речовин тощо. Та є ще один великий мінус – вони просто займатимуть дорогоцінне місце і заважатимуть під час приготування їжі.

3. Столові прибори

Так, здавалося б, що столові прибори під рукою – це зручно. Але тут вступають у дію елементарні правила гігієни. На ложках і виделках осідатимуть пил і різні забруднення від їжі. Крім цього, такі предмети займатимуть місце на столі. Тому краще зберігати їх на верхніх полицях чи у шухляді.

4. Спеції

Під час приготування їжі найчастіше використовуються цукор, сіль і перець. Їх можна за потреби залишати на столі й далеко не ховати. А от усі спеції залишати на відкритому місці не варто – вони просто заважатимуть під руками. Крім цього, вони можуть ще й втратити свої властивості через неправильне зберігання.

5. Олія

Коли ви готуєте, досить зручно, якщо пляшка з олією стоїть під руками. Проте немає потреби, щоб вона постійно стояла на відкритому місці. Краще ставити її на полицях і діставати уже тоді, коли вона потрібна.

6. Засоби для прибирання

Така помилка не лише додасть незручностей через зайняту багатьма предметами стільницю, а й може бути небезпечною. Адже шкідливі речовини із засобів для прибирання можуть потрапити у їжу. Такі засоби потрібно зберігати під раковиною подалі від харчових продуктів.

Джерело: Главред

Зовсім не стрес! Названо основні фактори, які спричиняють близько 80% випадків інсульту

субота, 22 лютий 2025, 9:20

Інсульт – надзвичайно поширений стан. Щороку з інсультами в Україні госпіталізують понад 145 тисяч осіб. Передумови, що значно підвищують ризик виникнення цього стану, медики називають факторами ризику, передають Патріоти України. "Ефективна профілакти...

Водіям на замітку! Як захистити лобове скло та двірники авто від обледеніння

субота, 22 лютий 2025, 8:50

У холодну пору року лобове скло автомобіля швидко покривається льодом, а двірники примерзають. Уникнути цього допоможе простий спосіб, для якого не потрібні спеціальні засоби – лише речі, які є майже в кожному домі. Про це повідомило видання The Sun, п...