ТОП-6 предметів, які ні в якому разі не повинні бути на кухонному столі - краще їх прибрати

Під час приготування їжі на кухні хочеться, щоб усі потрібні інгредієнти і предмети посуду були під руками. Тому часто ми залишаємо деякі продукти чи речі стояти на стільниці замість того, щоб зберігати на полицях чи в шухлядах, передають Патріоти України.

А потім самі ж від цього і страждаємо, адже вільного місця на кухонному столі стає все менше, і готувати їжу на такі невеликій площі стає складніше. Щоб цього не допустити, краще знати, що повинно бути у кожної господині на кухні, а яких предметів там краще уникати.

Як утримувати дім в чистоті, якщо речі лежать не на своїх місцях. От і на кухні усе повинне бути там, де йому належить бути. Тоді і приготування їжі, і прибирання вдома будуть набагато легшими. Отже, давайте розберемося, як позбутися зайвого на кухні і що не варто лишати на стільниці.

1. Побутова техніка

Техніка, яка використовується регулярно – наприклад, чайник, кавоварка тощо – звісно можуть стояти на столі в кухні. Нелогічно буде постійно їх ховати на полиці й діставати звідти.

Проте є техніка, якою ми не користуємося щодня чи по кілька разів на день. Визначте, що входить до вашого списку "нерегулярного використання" і заховайте такі предмети на полиці чи в шухляди. Наприклад, якщо блендер чи тостер ви використовуєте не кожного дня, навіщо вони повинні займати корисну поверхню на столі.

2. Декор

Часто хочеться поставити на кухні для краси різні декоративні предмети. Проте ставити їх саме на стіл, на якому ви готуєте їжу, непрактично і незручно. На таких речах осідатимуть забруднення від їжі, жир, краплинки різних речовин тощо. Та є ще один великий мінус – вони просто займатимуть дорогоцінне місце і заважатимуть під час приготування їжі.

3. Столові прибори

Так, здавалося б, що столові прибори під рукою – це зручно. Але тут вступають у дію елементарні правила гігієни. На ложках і виделках осідатимуть пил і різні забруднення від їжі. Крім цього, такі предмети займатимуть місце на столі. Тому краще зберігати їх на верхніх полицях чи у шухляді.

4. Спеції

Під час приготування їжі найчастіше використовуються цукор, сіль і перець. Їх можна за потреби залишати на столі й далеко не ховати. А от усі спеції залишати на відкритому місці не варто – вони просто заважатимуть під руками. Крім цього, вони можуть ще й втратити свої властивості через неправильне зберігання.

5. Олія

Коли ви готуєте, досить зручно, якщо пляшка з олією стоїть під руками. Проте немає потреби, щоб вона постійно стояла на відкритому місці. Краще ставити її на полицях і діставати уже тоді, коли вона потрібна.

6. Засоби для прибирання

Така помилка не лише додасть незручностей через зайняту багатьма предметами стільницю, а й може бути небезпечною. Адже шкідливі речовини із засобів для прибирання можуть потрапити у їжу. Такі засоби потрібно зберігати під раковиною подалі від харчових продуктів.

Джерело: Главред

Психологічний тест! Виберіть монетку і дізнайтеся, чи зможете ви колись розбагатіти

четвер, 25 квітень 2024, 9:10

Залежно від ставлення до грошей: вміння їх заробляти і витрачати, людина може сколотити величезні статки, або стати банкрутом. Психологічний тест розповість, наскільки ви раціональні, і які зміни у фінансовому добробуті на вас очікують у майбутньому, п...

Щоб не зіпсувати! У якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

четвер, 25 квітень 2024, 8:59

Шашлик можна готувати з різного м'яса, але найсмачніше буде зі свинини та курки. Але, дуже важливо пам'ятати, що запорука смачного шашлику - маринад і ще посуд, в якому ви його готуватимете, передають Патріоти України. Кулінарка поділилася в Instagram ...