Наука та сніданок - поняття суперечливі. З одного боку, харчова індустрія наполягає, що сніданок - найважливіша щоденна їда, дарма що пропускання сніданку не спричинює значної шкоди організму, передають Патріоти України.
З іншого боку ситний, смачний сніданок покращує настрій та попереджує депресію. Здається, хитрість в тому, щоб снідати тими продуктами, від яких не гладшаєш — і все буде гаразд. Ось продукти, які найкраще не їсти до 10 години ранку, щоб зберегти і талію, і гарний настрій, і здоров’я.
Більшість з нас вважають, що сніданок обов’язково має бути легким, та це не завжди справедливо. Оберіть правильні види жирів — і від цього організму буде більше користі. У маслі справді містяться жири, які допомагають засвоювати вітаміни, але також і велика кількість перероблених жирів, які призводять і до ожиріння, і до серцевих проблем.
Натомість: Намастіть хліб арахісовим маслом. У цьому дослідженні визначили, що арахіс та натуральне арахісове масло втамовує відчуття голоду, адже підвищує вироблення пептиду YY — гормону, котрий регулює відчуття голоду. Отож арахісове масло — чудовий перекус.
Мюслі до сніданку — звична для кожного річ. Попри свою популярність, в них міститься значна кількість цукру, котра пізніше перетворюється на черевний жир. І чим менші пластівці, тим вони мають більше калорій.
Натомість: Поснідайте домашньою вівсянкою грубого помелу. У ній багато клітковини та майже немає цукру. Менше солодкого вранці — більше сили з обіду. Якщо любите солодкі пластівці — обирайте більшого розміру.
Їх дуже зручно взяти з собою на роботу, або коли ви кудись поспішаєте, та заморожені вафлі, панкейки та млинці переповнені вуглеводами. Останні ніби й не погано, все залежить від вашого режиму харчування, та перероблені вуглеводи лише посилюють відчуття голоду. У них мало клітковини та трансжирів, які шкодять здоров’ю.
Читайте також: 6 підступних причин, чому шкіра може передчасно постаріти
Натомість: спечіть домашні вафлі з цілозернового борошна або обирайте готові вафлі чи панкейки з високим вмістом клітковини. Або краще купіть цілозерновий хліб.
Знежирений йогурт став прекрасним варіантом кожного сніданку. На жаль, задля підсилення смаку до нього часто додають цукру, а ще в ньому мало білка. А недавні дослідження вчених переконують, що жир спалюється саме від жирного йогурту. Споживання білка вранці заповнює його нестачу впродовж дня, і ви почуваєтесь не такими голодними.
Натомість: оберіть жирний йогурт з малою часткою жиру.
У дослідженні йдеться, що більшість соків з пакетів мають в собі стільки цукру та консервантів, що їх не бажано пити не лише на сніданок, але й взагалі. У них також взагалі немає клітковини. Тож день краще починати з овочів або фруктів.
Натомість: споживайте звичайні фрукти. Так ви запустите вранішній метаболізм й підготуєте організм до подальшого перетравлювання різної їжі.
Яблука, груші, часник, боби та персики — до складу всіх цих продуктів входять олігосахариди, дисахариди, моносахариди та поліоли — близькі за будовою цукроспирти. Усі вищеперелічені сполуки відносяться до так званих коротколанцюгових вуглеводів. Ми особливо чутливі до них, бо вони важче перетравлюються в шлунку та кишківнику. Звичайно, їх не можна уникнути, та не варто наїдатися ними зранку, а пізніше вдень, коли травна система працює активніше.
Натомість: споживайте ці продукти у невеликій кількості разом з жирами та протеїнами для гарного їх перетравлювання.
Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...
Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...