ТОП-6 щоденних звичок, які природним чином знижують рівень кортизолу - "гормону стресу"

Кортизол, також відомий як "гормон стресу", необхідний для нашої реакції на небезпеку. Однак тривалий високий його рівень може негативно впливати на наше здоров'я, призводячи до збільшення ваги, ослаблення імунної функції та підвищення ризику хронічних захворювань, таких як діабет і хвороби серця. News Bytes поділився шістьма щоденними звичками, щоб допомогти природним чином регулювати рівень кортизолу.

Регулярні фізичні вправи

Регулярні фізичні вправи не тільки допомагають знизити рівень кортизолу, але й запускають вивільнення ендорфінів, які є природними ліфтерами гарного настрою. Прагніть приділяти щонайменше 30 хвилин на тренування в день. Швидка ходьба, біг підтюпцем, їзда на велосипеді, йога та плавання ефективно знижують рівень кортизолу та покращують загальне самопочуття.

Почніть день зі здорового сніданку

Поживний сніданок має важливе значення для запуску організму, особливо після нічного відновлення клітин. Це допомагає боротися з підвищеним рівнем кортизолу, спричиненим низьким рівнем цукру в крові. Обирайте поживний сніданок, який включає фрукти, білки та корисні жири.

Уникайте надмірної кількості кофеїну

Хоча кофеїн часто використовується для підвищення рівня продуктивності, він може підвищувати і кортизол. Замість того, щоб залежати від кави, віддайте перевагу поживному сніданку, який забезпечить вас природною енергією.

Практикуйте медитації

Хронічний стрес часто виникає через зацикленість на минулому або занепокоєння про майбутнє. Медитації та вправи на дихання допоможуть перенаправити вашу увагу на теперішній момент, що призведе до зниження рівня кортизолу та посилення відчуття розслаблення. Присвячуйте цьому 5-10 хвилин щодня.

Надайте пріоритет достатньому сну

Вас може зацікавити:Китай та Бразилія об'єдналися проти Формули миру Зеленського. Як вони просувають плани Кремля

Нестача сну не лише виснажує ваш розум і тіло, але й перешкоджає їхній здатності відновлюватися після тяжкого дня. Прагніть спати від семи до дев'яти годин щоночі, щоб підтримувати оптимальний рівень кортизолу.

Смійтеся

Сміх стимулює вивільнення ендорфінів, одночасно знижуючи рівень гормонів стресу, таких як кортизол. Він також покращує настрій, знімає напругу і зменшує сприйняття болю. Беріть участь у соціальних заходах з друзями, родиною або групами, щоб протистояти почуттю самотності.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...