ТОП-7 помилок господинь, які псують смак перших страв

Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак.

Які помилки допускають господині:

1.Неправильний вибір продуктів.

Багато господинь дотримуються дивного принципу – готувати суп із того, що не підійшло для інших страв. Таким чином, інгредієнти вибираються далеко не найякісніші.

Чи варто дивуватися, що такі страви матимуть дуже посередні смакові якості?

2.Ігнорувати свіжість.

Щоб суп був ніжним та вишуканим, продукти мають бути свіжими. Намагайтеся вибирати тільки якісні фермерські продукти.

Тоді страва буде не тільки смачною, а й корисною.

3.М’ясо.

Тут багато хто робить помилку: закладають м’ясо і варять його разом з іншими інгредієнтами до самого кінця. Запам’ятайте, що м’ясо потрібно відварити, а потім прибрати з бульйону, нарізати на шматочки і відправити в каструлю знову тільки наприкінці.

4.Сильний вогонь.

Це прямий шлях до швидкого, але несмачного супу. Якщо ж ви любите ідеальні перші страви, їх потрібно готувати правильно: після закипання краще томити на повільному вогні для ніжного смаку.

5.Не використовувати засмажку.

Дехто вважає, що смаження шкодить здоров’ю. Якщо готувати на корисній олії (оливковій, арахісовій), то від такого продукту буде лише користь.

До того ж це додасть неповторного смаку і аромату.

6.Неправильні спеції.

Не додавайте бульйонні кубики, або сухі приправи з тим самим ефектом: навіщо псувати корисну страву підсилювачами смаку та глутаматом натрію?

Найправильнішим рішенням стане використання натуральних прянощів та сухих трав, які варто додавати за кілька хвилин до готовності.

7.Зелень.

Варто лише її зварити, як смак супу буде зіпсований. Дрібно рубана зелень додається лише тоді, коли перша страва вже готова.

Лише спробуйте! Як приготувати ніжні та смачні голубці - весь секрет у 2-х нових інгредієнтах

понеділок, 8 липень 2024, 14:12

Господині розкрили секрет приготування голубців, які після додавання двох незвичайних інгредієнтів вийдуть ніжними та дуже смачними, передають Патріоти України. Для цього до фаршу потрібно додати пекінську капусту, а в засмажку – кабачки. Ще більш піка...

Є секрет! Чим досвідчені господині замінюють оцет при приготуванні борщу

понеділок, 8 липень 2024, 13:12

Для того щоб приготувати чудовий класичний борщ, необхідно додати кислі продукти, які нададуть характерного відтінку смаку, передають Патріоти України. Також важливо зберегти яскравий червоний його колір. Багато хто додає до борщу ложку столового оцту....