Власники густої крові мають підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань і тромбів. Особливо часто від цього страждають люди старше 45 років, передають Патріоти України.
Таким людям рекомендується додавати в раціон особливі продукти, які знижують густоту крові. Важливо уточнити, що ці продукти не замінюють лікування, а лише доповнюють його.
Вода життєво необхідна організму, в тому числі і для нормальної густоти крові. Здорова норма - 1,5-3 л за день. При недостатньому вживанні води кров згущується підвищується ризик появи тромбів. Тому простий спосіб розбавити кров - випити воду в чистому вигляді або хоча б в чаї.
Оливкова, лляна, виноградна та інші олії містять корисні для крові антиоксиданти, фенол, вітамін Е і омега-3 кислоти. Дослідження показують, що вживання рослинних олій знижує рівень речовин, які призводять до утворення тромбів. Олія корисна для крові тільки до термічної обробки, тому її краще додавати в готові салати або просто вмочати в олію хліб.
Ромашковий чай - дуже корисний продукт для всіх власників густої крові. Ромашка є природним антикоагулнтом і пригнічує активність тромбоцитів.
Користь морської капусти добре відома, і її розріджуючі властивості - одна з багатьох причин додати цей продукт в раціон. У морській капусті та інших морепродуктах багато йоду, який підвищує тонус судин і знижує в'язкість крові.
Корисні жирні омега-3 кислоти ефективно розріджують кров. Для профілактики тромбозу варто їсти рибу жирних сортів і риб'ячий жир. Останній сприяє розсмоктуванню вже наявних тромбів. Лікарі радять їсти рибу не рідше 3 разів на тиждень.
Шкірка червоного винограду багата поліфенолами - потужними антиоксидантами, які перешкоджають утворенню тромбів. Однак червоний виноград важко знайти в магазинах не в сезон. Його замінює вино з червоного винограду. Пам'ятайте, що алкогольні напої можна пити в дуже помірній кількості.
Ще один антикоагулянт, який варто включити в раціон всім власникам густої крові. Для більшої користі часник краще їсти в сирому вигляді, наприклад, розчавити його ножем і додати в овочевий салат або картоплю.
Буряк використовується для приготування різних страв. Часто перед цим його потрібно зварити. Здавалося б — що тут важкого? Але якщо робити це у звичайній каструлі, він може стати менш червоним. Читайте в матеріалі ТСН.ua, як зварити буряк, щоб він не в...
Правильний макіяж може підкреслити вашу природну красу та візуально омолодити обличчя. Однак існують поширені помилки, яких варто уникати, щоб не додавати собі віку, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Видання Express розповіло про один з г...