ТОП-8 найкращих продуктів, які допоможуть спалювати жир

Певні продукти виявляються особливо ефективними у досягненні цілей втрати жиру. Незалежно від того, активують вони спалювання жиру, прискорюють метаболізм, сприяють насиченню або зменшують споживання калорій, включення цих інгредієнтів у свій раціон може допомогти прискорити цей процес, розповідає Eatthis.

Мигдаль

Дослідження, в якому брали участь дорослі люди з надмірною вагою, показало, що вживання чверті чашки мигдалю протягом шести місяців призвело до зниження ваги та ІМТ на 62%.

Крім того, дослідження 2015 року, опубліковане в журналі Американської асоціації серця, показало, що вживання лише 43 грамів горіхів на день призводить до зменшення жиру на животі та ногах. Щоб отримати додаткові переваги, спробуйте насолоджуватися мигдалем перед тренуванням, оскільки амінокислота L-аргінін може посилити спалювання жирів і вуглеводів.

Солодка картопля

Завдяки високому вмісту клітковини та низькому глікемічному індексу вона повільно перетравлюється і забезпечує тривале відчуття ситості. Батат також багатий на каротиноїди, потужні антиоксиданти, які стабілізують рівень цукру в крові та знижують резистентність до інсуліну, запобігаючи перетворенню калорій на жир. Крім того, поєднання вітамінів А, С і В6, що містяться в солодкій картоплі, забезпечує заряд енергії для ваших тренувань.

Грейпфрут

Дослідження, опубліковане в журналі Metabolism, продемонструвало, що люди, які вживали грейпфрут протягом шести тижнів, відчули значне зменшення об'єму талії. Фрукт містить фітохімічні речовини, біологічно активні сполуки, які стимулюють процеси спалювання жиру. Однак важливо проконсультуватися з лікарем перед вживанням великої кількості грейпфрута, оскільки він може перешкоджати дії певних ліків.

Дикий лосось

Дикий лосось є багатим джерелом омега-3 жирних кислот, які сприяють спалюванню зайвої ваги. Американська асоціація серця рекомендує включати дві порції риби в свій щотижневий раціон, щоб отримати численні переваги для здоров'я серця. Купуючи лосося, віддавайте перевагу дикому, а не вирощеному на фермах, оскільки він не містить добавок і шкідливих для здоров'я речовин.

Зелений чай

Якщо ви бажаєте отримати ранковий напій, який прискорює спалювання жиру, замініть каву зеленим чаєм. Дослідження, опубліковане в "Журналі харчування", показало, що люди, які випивали від чотирьох до п'яти чашок зеленого чаю на день і займалися фізичними вправами протягом 25 хвилин, втрачали більше жиру на животі у порівнянні з тими, хто не пив чаю. Цей напій містить катехіни, антиоксиданти, які підвищують метаболізм і здатність печінки до спалювання зайвих кілограмів.

Ягоди

Вас може зацікавити:Чи корисно споживати хумус: що в ньому особливого

Малина, полуниця та чорниця багаті на поліфеноли – сполуки, які можуть сприяти спалюванню жиру та перешкоджати його утворенню. Так, дослідження, проведене Техаським жіночим університетом, показало, що миші, які споживали три щоденні порції ягід, мали на 73% менше жирових клітин. Подібні результати були виявлені в дослідженні Мічиганського університету, де щури, які їли чорничний порошок з їжею, показали зменшення кількості жиру в животі у порівнянні з тими, хто сидів на без ягідній дієті.

Каєнський перець

Капсаїцин, сполука, що міститься в каєнському перці, може додати жару у ваш шлях до спалювання жиру. Дослідження, опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition, підтверджує, що капсаїцин прискорює його втрату в області живота і пригнічує апетит, а також збільшує здатність організму перетворювати їжу в енергію.

Інше дослідження, проведене канадськими вченими, показало, що чоловіки, які їли гострі закуски, споживали на 200 калорій менше під час наступних прийомів їжі.

Цільнозернові продукти

Всупереч поширеній думці, не всі вуглеводи сприяють збільшенню ваги. Споживання цільного зерна, включаючи овес, кіноа і коричневий рис, може мати протилежний ефект. Згідно з дослідженням Університету Тафтса, люди, які споживали три або більше щоденні порції цільних зерен, мали на 10% менше жиру на животі у порівнянні з тими, хто споживав таку ж кількість калорій з оброблених білих вуглеводів, таких як хліб, рис і макарони.

Є секрет! Чим досвідчені господині замінюють оцет при приготуванні борщу

понеділок, 8 липень 2024, 13:12

Для того щоб приготувати чудовий класичний борщ, необхідно додати кислі продукти, які нададуть характерного відтінку смаку, передають Патріоти України. Також важливо зберегти яскравий червоний його колір. Багато хто додає до борщу ложку столового оцту....

Дуже шкідливі! Названо продукти, які не можна їсти часто - закупорюють артерії

понеділок, 8 липень 2024, 12:30

Дослідження показують, що деякі продукти можуть спричинити закупорку артерій при регулярному споживанні. Важливо знати, чого слід уникати, щоб зберегти здоров'я, передають Патріоти України. Закупорка артерій виникає через накопичення бляшок, що обмежує...