Торт "Пташине молоко" без випічки: Рецепт ніжного і швидкого десерту

Одним із найніжніших і найшвидших у приготуванні десертів є "Пташине молоко", передають Патріоти України.

Зробити цей смачний торт у себе на кухні буде абсолютно не складно. Повітряне суфле в поєднанні з кремовою шоколадною глазур'ю просто танутимуть на ваших губах, і такою смакотою вам точно вдасться порадувати і кохану людину, і дитину, і гостей.

Рецепт домашнього торта "Пташине молоко"

Інгредієнти для коржа:

  • молоко – 1 склянка
  • цукор – 1 склянка
  • желатин – 16 гр.
  • сметана 20% — ½ л
  • збиті вершки – 400 гр.

Інгредієнти для глазурі:

  • какао – 5 ст. л.
  • цукор – 5 ст. л.
  • молоко – 5 ст. л.
  • желатин – 8 гр.
  • вода – 1 склянка

  1. Спочатку змішуємо в посуді желатин і молоко і прогріваємо їх на плиті. Не потрібно, щоб молоко закипіло. Доведіть до кипіння, зніміть з плити і охолодіть.
  2. Збиваємо сметану, цукор і вершки до об'ємної маси. Вливаємо в сметану суміш з желатином. Гарненько перемішуємо і виливаємо в скляний посуд. Ставимо торт в холодильник.
  3. Щоб приготувати глазур, потрібно змішати какао, желатин і цукор. Далі вливаємо в суху суміш молоко і воду і знову ретельно перемішуємо. Доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. Залишаємо глазур охолонути на годину, щоб вона була кімнатної температури.
  4. Дістаємо з холодильника торт, поливаємо його шоколадною масою і знову ставимо в холодильник на ніч. Торт застигає 6-9 годин.
  5. Готовий торт "Пташине молоко" можна прикрасити вершками, шматочками фруктів, шоколадними пелюстками, тощо. Смачного!

А ви це знали? Що буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді

неділя, 28 квітень 2024, 12:12

Картопля є найпопулярнішим овочем у кулінарії. Стільки чудових страв з неї можна приготувати, передають Патріоти України. Фрі, по-селянські, пюре, запечена зі спеціями чи у соусі – є безліч варіантів рецептів. Смажена картопля займає позиції лідера. З ...

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...