Торт "Пташине молоко" без випічки: Рецепт ніжного і швидкого десерту

Одним із найніжніших і найшвидших у приготуванні десертів є "Пташине молоко", передають Патріоти України.

Зробити цей смачний торт у себе на кухні буде абсолютно не складно. Повітряне суфле в поєднанні з кремовою шоколадною глазур'ю просто танутимуть на ваших губах, і такою смакотою вам точно вдасться порадувати і кохану людину, і дитину, і гостей.

Рецепт домашнього торта "Пташине молоко"

Інгредієнти для коржа:

  • молоко – 1 склянка
  • цукор – 1 склянка
  • желатин – 16 гр.
  • сметана 20% — ½ л
  • збиті вершки – 400 гр.

Інгредієнти для глазурі:

  • какао – 5 ст. л.
  • цукор – 5 ст. л.
  • молоко – 5 ст. л.
  • желатин – 8 гр.
  • вода – 1 склянка

  1. Спочатку змішуємо в посуді желатин і молоко і прогріваємо їх на плиті. Не потрібно, щоб молоко закипіло. Доведіть до кипіння, зніміть з плити і охолодіть.
  2. Збиваємо сметану, цукор і вершки до об'ємної маси. Вливаємо в сметану суміш з желатином. Гарненько перемішуємо і виливаємо в скляний посуд. Ставимо торт в холодильник.
  3. Щоб приготувати глазур, потрібно змішати какао, желатин і цукор. Далі вливаємо в суху суміш молоко і воду і знову ретельно перемішуємо. Доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. Залишаємо глазур охолонути на годину, щоб вона була кімнатної температури.
  4. Дістаємо з холодильника торт, поливаємо його шоколадною масою і знову ставимо в холодильник на ніч. Торт застигає 6-9 годин.
  5. Готовий торт "Пташине молоко" можна прикрасити вершками, шматочками фруктів, шоколадними пелюстками, тощо. Смачного!

Ефект приємно здивує! ТОП-4 заспокійливі чаї, які знімають напруження та борються з нервозністю

субота, 19 квітень 2025, 11:56

Гаряча чашка чаю може не лише створити відчуття спокою, а й реально знизити рівень тривожності завдяки активним сполукам у його складі. Хоча люди використовують чай для заспокоєння століттями, наука лише зараз підтверджує його вплив на психічне здоров’...

Не робіть помилок! Чому домашня випічка кришиться

субота, 19 квітень 2025, 8:34

Приготування домашньої випічки – це справжнє мистецтво, яке вимагає уваги до деталей та дотримання певних правил. Однак, навіть досвідчені господині іноді стикаються з проблемою, коли булочки чи пироги виходять сухими та крихкими, передають Патріоти Ук...