
Цей торт дійсно дуже смачний. Просто спробуйте, і ви самі переконаєтеся, передають Патріоти України.
Бісквіт:
- 4 ст. л. борошна;
- 4 яйця;
- 4 ст. л. цукру.
Крем:
- 1 скл. молока;
- 300 г вершкового масла;
- 2 скл. цукру;
- 1 ст. л. борошна;
- 10 яєць.
Желатин:
- 150 г теплої води;
- 50 г желатину.
Як готувати:
- Спочатку потрібно спекти бісквіт. Відокремлюємо білки з 4 яєць від жовтків.
- Білки ставимо в холодильник. Збиваємо жовтки без цукру, щоб вони збільшилися в об`ємі.
- На 1 яйце – 1 ложка борошна і 1 ложка цукру. Сюди потрібна половина цукру, тобто 2 ложки. У білки, відповідно – 2 ложки. Збиваємо.
- Цукор розчинився. Білки трохи постояли в холодильнику. Додайте щіпку солі. Не додавайте відразу цукор. Збиваємо, щоб вийшла піна. 2 л. цукру в білки, спочатку 1 ложечку. І другу. Вийшов крем.
- Додаємо 4 ложки борошна в жовток. Спочатку 2 ложки (досить повні).
- В одному напрямку помішуємо дерев’яною або силіконовою лопаткою Додаємо білок. Помішуємо. Додаємо ще 2 ложки борошна.
- Акуратно додаємо кілька ложок білка. Виходить легка маса.
- З`єднуємо білки і жовтки.
- Викладаємо все тісто в форму. Розподіляємо.
- Хвилин за 20 розігрійте духовку до 200 градусів С. Зменшуємо до 180. Ставимо бісквіт. Печеться 15-20 хвилин, дивіться по своїй духовці, щоб він не підгорів.
- У 150 мл прохолодної води розведіть 50-60 г желатину. Відставляємо постояти півгодини.
- Ретельно відокремлюємо білки від жовтків з 10 яєць. Білки ставимо в холодильник.
- З жовтків робимо заварний крем: збиваємо жовтки, додаємо пакетик ванільного цукру. Додаємо по ложці цукор. Збиваємо.
- Додаємо повну ложку борошна, перемішуємо. Додаємо молоко.
- Заварюємо заварний крем. Виливаємо в миску і ставимо на водяну баню.
- Крем повинен загуснути, але не повинен кипіти. Просто перемішуємо.
- Чекаємо, поки все перетвориться в однорідну масу. Відставляємо.
- Заварний крем вариться 25-30 хвилин. Потрібно остудити при кімнатній температурі. Коли він ще теплий, додаємо 300 грам масла.
- Застиглий желатин підігріваємо на плиті. Він повинен розплавитися, але не кипіти.
- Ставимо просто на стіл остигати. Він не повинен загуснути.
- Дістаємо з холодильника білки, додаємо дрібку солі, збиваємо до піни.
- Додаємо стакан цукру до розчинення. Желатин і жовтки можна з’єднувати, коли вони не гарячі (потримайте палець – не повинно бути гаряче).
- Повільно вливаємо желатин в білки, перемішуємо.
- Беремо заварний крем і потихеньку вводимо крем в білок, легенько перемішуємо.
- Готовий бісквіт розподіляємо на 2 частини.
- Кладемо корж в роз’ємну форму.
- Виливаємо зверху крем. Розрівнюємо. Накриваємо другою частиною коржа.
- Ставимо торт в холодильник на 2 години.
- Для глазурі: 3 ст.л. цукру і 100 г какао ставимо на вогонь.
- Додаємо по 2-3 ст.л. молока, щоб не перелити молока, інакше вийде підлива, а не шоколад.
- Можна додати більше цукру. Цукор повинен розтанути і не повинні залишатися крупинки.
- Додаємо масло, щоб глазур виглядала глянсовою.
- Зверху змащуємо торт помадкою.
Деякі продукти можуть збільшувати ризик інсульту чи інфаркту через вплив на серце, судини, рівень холестерину, артеріальний тиск та інші фактори. Ось деякі з них, передають Патріоти України. Щоб знизити ризик інсульту та інфаркту, важливо дотримуватися...
Останніми роками практика занурення в крижану воду набирає популярності не тільки серед елітних спортсменів, а й серед любителів фітнесу та здорового способу життя. Ця тенденція, звана кріотерапією, передбачає занурення тіла в холодну воду, зазвичай те...