Торт "Три склянки" - готується без ваги, не потрібен час на просочення і можна одразу подавати

Один з найпопулярніших тортів, який готується дуже просто, легко і завжди чудово виходить, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • кефір жирний, цукор і борошно – по 1 склянці;
  • яйце, 1 шт.;
  • сіль щіпка;
  • ванілін за смаком;
  • какао, 1 ст.л.;
  • сода, 1 ч.л.;
  • олія, 3 ст.л.

Для крему:

  • згущене молоко і вершкове масло – по 250 г;
  • банан і тертий шоколад.

Рецепт приготування:

  1. Збиваємо яйце з сіллю, частинами вводимо цукор і не перестаємо збивати.
  2. Коли маса стане пишною і світлою, вливаємо олію і збиваємо.
  3. Вливаємо кефір, всипаємо соду і збиваємо.
  4. З’єднуємо борошно і какао, просіюємо в масу і вимішуємо тісто.
  5. Форму застиляємо пергаментом і виливаємо тісто.
  6. Запікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин, готовність перевіряйте паличкою.
  7. Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало м’яким.
  8. Збиваємо масло до пишності і частинами додаємо згущенку, збиваємо до однорідності.
  9. Готовому бісквіту даємо охолонути, ріжемо на 2 коржі і відрізаємо “шапочку”.
  10. На корж викладаємо крем і шматочки банана.
  11. Накриваємо другим коржем, верх і боки змащуємо кремом і обсипаємо тертим шоколадом, або крихтами бісквіта.

Смачного!

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...