
Один з найпопулярніших тортів, який готується дуже просто, легко і завжди чудово виходить, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
- кефір жирний, цукор і борошно – по 1 склянці;
- яйце, 1 шт.;
- сіль щіпка;
- ванілін за смаком;
- какао, 1 ст.л.;
- сода, 1 ч.л.;
- олія, 3 ст.л.
Для крему:
- згущене молоко і вершкове масло – по 250 г;
- банан і тертий шоколад.
Рецепт приготування:
- Збиваємо яйце з сіллю, частинами вводимо цукор і не перестаємо збивати.
- Коли маса стане пишною і світлою, вливаємо олію і збиваємо.
- Вливаємо кефір, всипаємо соду і збиваємо.
- З’єднуємо борошно і какао, просіюємо в масу і вимішуємо тісто.
- Форму застиляємо пергаментом і виливаємо тісто.
- Запікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин, готовність перевіряйте паличкою.
- Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало м’яким.
- Збиваємо масло до пишності і частинами додаємо згущенку, збиваємо до однорідності.
- Готовому бісквіту даємо охолонути, ріжемо на 2 коржі і відрізаємо “шапочку”.
- На корж викладаємо крем і шматочки банана.
- Накриваємо другим коржем, верх і боки змащуємо кремом і обсипаємо тертим шоколадом, або крихтами бісквіта.
Смачного!
Наші щоденні рішення мають більший вплив, ніж ми думаємо. Нове дослідження фінських вчених із університетів Аалто та Оулу показало, що наслідки поганого сну чи інтенсивних тренувань можуть позначатися на роботі мозку навіть до 15 днів. Це відкриває нов...
5 серпня (28 серпня за старим календарем) православні віряни відзначають Успіння Пресвятої Богородиці та день пам'яті Києво-Печерської ікони Успіння Божої Матері. Також цього дня вшановують ще кілька образів Божої Матері - Ацкурський, Цилканський, Влах...