Торти на 8 Березня: ТОП-5 кращих святкових рецептів

8 Березня - прекрасний привід порадувати себе. А раптом ви мріяли про якийсь оригінальний подарунок і вирішили його собі зробити? Якщо важко визначитися з подарунком мамі чи подрузі, тут знайдете 5 небанальних ідей для цього в нашому березневому календарі свят. Ну й безпрограшний варіянт -власноруч приготувати торт за рецептами з цієї добірки, передають Патріоти України.

Торт "Зимова вишня"

Ніжні шоколадні коржі, просочені сметанним кремом з додаванням вишень – це дуже смачно. Якщо у вас немає заморожених ягід, візьміть консервовані у власному соку.

Інгредієнти:

Для коржа:

  1. Борошно – 250 г;
  2. Яйця – 2 шт.;
  3. Цукор – 200 г;
  4. Кефір – 200 мл;
  5. Какао – 70 г;
  6. Вершкове масло – 150 г;
  7. Сода харчова – 1 ч. л.;
  8. Розпушувач для тіста – 2 ч. л.

Для крему і прикраси:

  1. Вишня (заморожена) – 2 склянки;
  2. Сметана – 400 мл;
  3. Цукрова пудра – 150 г;
  4. Чорний шоколад – 30 г.

Спосіб приготування:

  1. Змішати борошно, какао, соду, розпушувач і ванільний цукор. Розм'якшений маргарин або масло збити з цукром і додати в борошняну суміш. Влити кефір і замісити тісто.
  2. Форму застелити папером і вилити тісто. Випікати в духовці за 160-170 °С близько години. Готовність перевірити зубочисткою. Готовий корж остудити і розрізати на три частини.
  3. Для крему добре збити жирну сметану з цукровою пудрою. Вишні розморозити і видалити кісточки. Кожен корж змастити кремом і розкласти вишню по всій поверхні коржа.
  4. Верхній корж і боки торта добре змастити кремом. Прикрасити ягодами і чорним шоколадом. Готовий торт охолодити перед подачею.

Чизкейк з ягідним желе

Чізкейк з ягідним желе

Цей рецепт чізкейку ідеально підійде для святкування 8 Березня: він незвичайний, зі своєю родзинкою, красивий і дуже ніжний.

Інгредієнти на форми 22 см:

Для основи:

  • 300 г печива;
  • 100 г вершкового масла.

Для начинки:

  • 500 г маскарпоне;
  • 3 яйця;
  • 250 г сметани;
  • 80 г цукру;
  • 20 г ванільного цукру.

Для верхнього шару:

  • 1 пачка вишневого желе;
  • 50 г білого шоколаду;
  • 2 ст. л. жирних вершків;
  • 15 г мигдальних пелюсток.

Спосіб приготування:

  1. Маскарпоне змішуємо з цукром, ванільним цукром і сметаною (не збивайте). Додаємо злегка збиті яйця і ретельно перемішуємо.
  2. Печиво подрібнюємо в блендері. Вершкове масло розтоплюємо, додаємо до печива і перемішуємо. Розподіляємо печиво у формі для випічки, формуємо бортики і відправляємо в розігріту до 170 °С духовку на 10 хвилин.
  3. Потім повністю охолоджуємо основу і викладаємо в неї начинку. Розрівнюємо і відправляємо в розігріту до 160 °С духовку на 60-70 хвилин. Готовий чизкейк залишаємо остигати в духовці з відкритими дверцятами на 20 хвилин. Потім виймаємо його з духовки і повністю охолоджуємо.
  4. Желе готуємо згідно з інструкцією, тільки використовуємо трохи менше води (замість 400 мл візьміть 300 мл).
  5. Даємо желе охолонути, трохи схопитися і акуратно виливаємо його на чізкейк, відправляємо в холодильник до повного застигання.
  6. Шоколад ламаємо на шматочки, кладемо в каструлю з вершками і на повільному вогні розтоплюємо до однорідності, охолоджуємо. Покриваємо краї чізкейку шоколадом і посипаємо мигдальними пелюстками.

Порада: в желейний шар можна додати жменю свіжих ягід.

Морквяний торт із горіхами

Торт з моркви

Морквяний торт – один із найпопулярніших десертів у всьому світі. Щоб він вийшов особливо смачним, вибирайте солодку і соковиту моркву. Зазначена кількість інгредієнтів розрахована на торт з двох коржів діаметром 20 см.

Інгредієнти:

Для коржів:

  1. Натерта морква – 90 г;
  2. Яйце – 3 шт.;
  3. Білий цукор – 120 г;
  4. Коричневий цукор – 120 г;
  5. Олія – 190 г;
  6. Волоські горіхи – 150 г;
  7. Борошно – 210 г;
  8. Сода – 4 г;
  9. Розпушувач – 5 г;
  10. Сіль – 1-2 г;
  11. Мелена кориця – 4 г;
  12. Мелений мускатний горіх – 1-2 г;
  13. Цедра 1 апельсина;
  14. Апельсиновий сік – 25 мл.

Крем-сир (для двох коржів):

  1. Вершковий сир – 200 г;
  2. Вершкове масло – 100 г;
  3. Цукрова пудра – 180-190 г;
  4. Ванільний екстракт або паста – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Почистити моркву і натерти на дрібній тертці.
  2. Змішати окремо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, соду, мускатний горіх, корицю, сіль і добре разом просіяти.
  3. Волоські горіхи підсушити на сковорідці, після чого дрібно нарубати (в пудру подрібнювати не потрібно, щоб шматочки відчувалися). Додати горіхи до сухих інгредієнтів і відставити убік.
  4. У чашу міксера відправити яйця і цукор, добре збити. Потім тонкою цівкою додати олію. Коли все добре перемішається, додати апельсинову цедру, моркву і апельсиновий сік.
  5. Ввести сухі інгредієнти і довго не розмішувати, щоб маса була пишною.
  6. Форми змастити вершковим маслом і розділити тісто на дві частини. Випікати за 175 ºС близько 30 хвилин.
  7. Поки коржі холонуть, зробити крем-сир. У чашу кинути вершкове масло кімнатної температури і збити до кремоподібного стану, додати вершковий сир, теж кімнатної температури, і цукрову пудру, трохи ванільного екстракту. Збити все до однорідності, але не перебивати.
  8. Зібрати торт. Покривати з боків не обов'язково, прикрасити можна волоським горіхом.

Торт із желе і фруктами

Желейний торт

8 Березня – привід порадувати себе домашнім бісквітним тортом із сирним кремом, апельсиновим желе і фруктами.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • 3 яйця;
  • 2 ч. л. лимонного соку;
  • 2.5 ст. л. води кімнатної температури;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 3/5 склянки борошна;
  • 1/2 ч. л. розпушувача;
  • 2 ст. л. какао-порошку.

Для начинки:

  • 400 г сиру;
  • 1/3 склянки вершків;
  • 1/2 склянки цукру;
  • 15 г желатину;
  • дріпка ваніліну.

Для желе і прикраси:

  • 450 мл апельсинового соку;
  • 3-4 ст. л. цукру;
  • 25 г желатину;
  • ківі;
  • консервовані персики.

Спосіб приготування:

  1. Збити яєчні білки разом із цукром і водою до появи піни. Додати цукор. Продовжуючи збивати, додати жовтки.
  2. Додати просіяне з розпушувачем і какао борошно, перемішати.
  3. Викласти тісто в роз'ємну форму, змащену маслом і присипану борошном, випікати за 180 ºС близько 25 хвилин. Готовий корж остудити.
  4. Для начинки залити желатин 0,5 склянки води. Сир подрібнити блендером. Нагріти желатин разом з цукром, ваніліном і вершками, щоб желатин розчинився. Не кип'ятити. Трохи остудити, з'єднати із сиром і перемішати.
  5. Викласти начинку на корж, розгладити поверхню і поставити в холодильник на годину.
  6. Приготувати заливку. Залити желатин апельсиновим соком, додати цукор і нагріти, щоб желатин розчинився. Охолодити.
  7. Фрукти тонко нарізати і красиво викласти на сир. Залити приготовленим желе і дати застигнути.

Торт "Наполеон"

Торт "Наполеон"

Домашній торт "Наполеон" – один з найпопулярніших рецептів випічки. Ми поділимося спрощеним рецептом торта, який не потребує багато часу і сил.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 1 упаковка бездріжджового листкового тіста;
  • 1 жовток.

Для заварного крему:

  • 250 мл молока;
  • 200 мл вершків 33%;
  • 1 стручок ванілі (або 1/2 ч. л ванільного екстракту);
  • 2 яйця;
  • 75 г тростинного цукру;
  • 30 г кукурудзяного крохмалю.

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 °С. Тісто розкачати в пласт завтовшки 5 мм. У вас має вийти два великих пласти. Змастіть їх жовтком.
  2. Деко застеліть папером для випічки, викладіть тісто і випікайте до золотистої скоринки приблизно 15-20 хвилин. Так само приготувати другий корж. Два великих коржі остудіть. Потім виріжте за допомогою круглої тарілки діаметром 20 см чотири коржі. Залишки подрібніть, але не занадто дрібно.
  3. Тим часом приготуйте заварний крем. Налийте молоко і вершки в каструлю, розріжте уздовж навпіл стручок ванілі, вишкребіть насіння і додайте разом зі стручком у молоко. Кип'ятіть на слабкому вогні п'ять хвилин.
  4. В іншій мисці збийте яйця з цукром і крохмалем; поступово влийте гарячі вершки (тонкою цівкою), постійно помішуючи.
  5. Налийте назад у каструлю і готуйте дві хвилини, до загусання, не перестаючи помішувати. Зніміть з вогню, крем щільно накрийте харчовою плівкою. Плівка має торкатися до крему – так він не покриється скоринкою.
  6. Зберіть торт: кожен корж і краю змастіть кремом, потім обсипте торт подрібненими залишками, від коржів. Залиште в холодильнику на ніч.

​Надзвичайники врятували кінцівку киянки, котра вирішила поколупатися у блендері

понеділок, 12 квітень 2021, 19:27

У Києві 12 квітня жінка засунула пальці до насадки ручного блендера і застрягла у ній. Довелося викликати рятувальників, повідомляють Патріоти України з посиланням на Київську службу порятунку. До КАРС надійшов виклик, у якому повідомлялося про травму ...

Стрес заїдати можна! Експертка розповіла, як це правильно пробити і як не "перестаратися"

понеділок, 12 квітень 2021, 18:28

Нерідко люди заїдають стрес, особливо висококалорійною їжею. Водночас є категорія людей, котра навпаки, не їсть нічого, розповіла нутриціологиня Юлія Макаренкова в Instagram, передають Патріоти України. За її словами, це можна пояснити тим, що відбуває...