Травневі свята вже скоро: ТОП-5 найкращих маринадів для шашлику з курки, які підкорять кожного

Жоден пікнік або святкове застілля не обходяться без смачного соковитого шашлику з курки. Від того, як ви замаринуєте м'ясо безпосередньо залежить його смак, передають Патріоти України.

1. Медово-гірчичний

Вам знадобиться:

  • мед
  • гірчиця
  • соєвий соус
  • лимон
  • часник
  • зелень

Цей маринад забезпечить м'ясу золотисту скориночку та додасть незвичайного солодкувато-пряного смаку.

2. Томатний

Цей варіант чудово підійде і для запікання курочки в духовці. Спочатку вона просто тушкується у власному соку, потім додаємо томатний сік, часник, масло, а також можна для пікантності додати паприку і м'яту.

3. Апельсиновий

Цитрус і прянощі каррі – дивовижне поєднання для маринаду, воно надасть м'ясу такого смаку, яким неможливо не захоплюватися. Приготувавши, ви отримаєте неймовірно соковиту і золотисту курочку.

4. Йогуртовий або кефірний

Цей маринад вважається дієтичним, але м'ясо вийде дуже соковитим і ніжним. Можна додати в йогурт, кефір і трохи спецій: каррі, куркуму, кардамон, і лимонний сік.

Курочка вийде соковитою і ніжною, а головне – корисною.

5. Винний

Це найкращий маринад для курки, яку запікатимуть на вугіллі цілою. Головною особливістю вина є те, що воно розм'якшує волокна і добре підкреслює смак м'яса.

Краще візьміть будь-яке десертне вино, будь-якого ступеня, але тільки не сухі вина. Для духмяності додайте до нього мелений перець і гвоздику, а також трохи чорносливу, цибулі, перцю і базиліка.

Городникам на замітку! Обробіть картоплю цим розчином - ізабудете про колорадських жуків

вівторок, 16 квітень 2024, 18:44

Найкращі народні засоби для обробки картоплі від шкідників та хвороб: поради досвідчених городників, передають Патріоти України. Щоб шкідники трималися подалі від грядки з картоплею, її слід обробити перед висаджуванням цими засобами. Тоді влітку можна...

Треба лише кілька хвилин! Психологічний тест у картинці дасть відповідь на питання, яке вас найбільше хвилює

вівторок, 16 квітень 2024, 18:12

Цей психологічний тест допоможе розібратися у проблемах, які зараз вас хвилюють найбільше. Оберіть картинку, а вона дасть відповідь на усі питання, передають Патріоти України. Проблема насправді серйозніша, ніж здається на перший погляд. Можливо, рішен...