Треба всього дві столові ложки цього порошку! Найефективніший засіб від борошнистої роси

Від грибкового захворювання під назвою "борошниста роса" страждають практично всі посадки - від овочів від ягід і чагарників, передають Патріоти України.

Саме тому кожен другий дачник намагається з'ясувати, як позбутися від борошнистої роси на агрусі, огірках, смородині та інших культурах. УНІАН з'ясував найкращий метод і готовий ним поділитися.

Сода від борошнистої роси на агрусі і смородині

Незважаючи на велику кількість спеціальних препаратів, народні засоби продовжують бути гідною альтернативою різним рідинам в баночках з красивими етикетками. Відомо, що сода від борошнистої роси на смородині і агрусі так само ефективна, як і розрекламовані хімічні засоби.

Розповідаємо, як приготувати содовий розчин від борошнистої роси на цих ягодах:

  • 2 ст. л соди розчинити в 2 л води;
  • додати 1 ст. л миючого для посуду;
  • перемішати розчин і перелити його в зручну пляшку з пульверизатором.

Таким народним засобом можна і потрібно обробляти посадки вранці або ввечері, коли сонце не дуже агресивне. Періодичність - кожні 3-5 днів до повного знищення грибка.

Харчова сода від борошнистої роси на огірках - рецепт

Ті дачники, які успішно використовували содовий розчин на ягодах, часто запитують, чи можна обприскувати огірки содою для позбавлення від тієї ж борошнистої роси. Відповідь позитивна - так, диво-порошок відмінно "вбиває" грибок і на овочах. Вам потрібно:

  • у теплій воді розчинити 3 ст. л соди;
  • в окремій ємності розм'якшити 50 гр господарського мила;
  • додати його до соди з водою;
  • перемішати розчин, перелити в пляшку з пульверизатором.

Обробляти огірки потрібно шість разів на день 1 раз в тиждень, якщо грибок вже з'явився. У разі, коли вам потрібна профілактика, вистачить і 1 разу на два тижні. До речі, харчова сода успішно бореться не тільки з борошнистою росою, але і з шкідниками, а також покращує врожайність і смак плодів.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...