Треба діяти швидко. Як знизити тиск без таблеток: Народні засоби для порятунку від гіпертонії

Багато людей страждають від підвищеного тиску (гіпертонії) і навіть не підозрюють про те, що терпіти таку проблему дуже небезпечно. Не дарма лікарі кажуть, що підвищений тиск - тихий вбивця. Він може привести до серйозних серцево-судинних захворювань і навіть викликати інсульт, передають Патріоти України.

У цій статті ви дізнаєтеся, як швидко знизити тиск без ліків. Для цього Вам навіть не знадобляться пігулки, адже часто буває, що потрібні таблетки не завжди є під рукою.

Як знизити тиск за 2 хвилин без таблеток - народні методи

Часом виникають ситуації, коли тиск піднімається дуже швидко. У таких випадках важливо не панікувати і знати, як швидко збити дуже високий тиск. Існує ряд народних методів:

Випийте чай або мінералку. Порад про те, як швидко знизити артеріальний тиск народними засобами, чимало. Один з найпростіших - м'ятний чай. Також ви можете випити мінеральну воду з медом і соком лимона. Вже через 20 хвилин тиск почне спадати.

Прикладіть лід. Холодні компреси допоможуть знизити тиск терміново. Лід потрібно прикладати до шийних хребців. Через кілька хвилин після такого компресу, коли лід почне танути, охолоджувану ділянку можна розтерти камфорною олією.

Охолодитися. Якщо льоду під рукою немає, то швидко зняти високий тиск без таблеток можна і без нього. Просто налийте в таз холодну воду і прополощіть там ноги. За дві хвилини ви відчуєте, що тиск починає опускатися. Якщо ж під рукою немає ємності для полоскання ніг, ви можете просто потримати руки під краном з холодною водою. Також можна вмитися або зробити компрес - змочену ганчірочку покладіть на сонячне сплетіння.

Навчіться правильно дихати. Знизити тиск за 5 хвилин в домашніх умовах відмінно допоможе спеціальна дихальна техніка. Зробіть глибокий вдих, а потім повільно видихайте повітря, розтягніть цей процес мінімум на 5 секунд. Вже за кілька хвилин такої дихальної практики ваше тиск знизиться.

Використовуйте яблучний оцет. Серед порад про те, як швидко зняти високий тиск без таблеток, експерти виділяють лайфхак з яблучним оцтом, який потрібно в рівних пропорціях розвести з водою. Таким розчином потрібно намочити тканину, після чого прикласти її до ніг. Оцет перевірено допоможе просто і швидко знизити тиск вдома без ліків.

Зробіть масаж. Якщо ви в дорозі або у вас просто немає під рукою води, чаю, льоду або оцту, то варто знати, як знизити тиск народними засобами не тільки без таблеток, але і без інших допоміжних засобів. Просто спробуйте помасажувати шию. Приділіть увагу ділянці ближче до голови, не варто занадто тиснути, натискайте плавно. Також можна масажувати віскі і внутрішні куточки очей.

Ну а після того, як ви стабілізуєте тиск, варто задуматися про те, як уникнути таких проблем в майбутньому. Доктор Комаровський, наприклад, радить спробувати DASH-дієту. Таке харчування допоможе поліпшити стан здоров'я всього за кілька тижнів.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...