Треба лише 15 хвилин! Як приготувати найсмачніше, ароматне, ніжне печиво до чаю. коли гості на порозі

З мінімуму продуктів - ціла гора домашнього печива! Його безперечною перевагою, крім відмінного смаку, є простота та швидкість. Усього 15 хвилин, і печиво до чаю буде готове! Швидка, економна випічка, яка завжди виходить, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 200 г цукру;
  • ванілін (або ванільний цукор);
  • 100 мл рослинної олії;
  • 200 г сметани;
  • 1 ч. л. соди;
  • 450 г борошна;
  • 1 жовток + 1 ст. л. молока для змащування;
  • 1 ст. л. цукрового піску для обсипання.

Тісто на печиво

У мисці з'єднайте яйце, цукор, ванілін (ванільний цукор), розмішайте віночком. Влийте олію. У сметану додайте соду, щоб погасити. Перемішайте, влийте до яєчної маси.

Поступово всипте борошно. Тісто має вийти м'яким, не липким. Не додавайте більше муки, ніж зазначено!

Формування печива

З отриманого тіста сформуйте 16 кульок. Перекладіть на лист з пергаментним папером.

Жовток розбавте трохи молоком. Змастіть печиво. Зверху присипте цукром (можна ванільним).

Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 15 хвилин. Печиво виходить дуже смачним, м'яким, повітряним! Щось середнє між булочками та пряниками.

Вони ідеально підходять до чаю! А ще робляться із простих інгредієнтів і блискавично швидко.

Доступна всім! Популярна спеція знижує рівень холестерину

п’ятниця, 21 листопад 2025, 18:30

Насіння чорного кмину має властивості, корисні для боротьби з ожирінням. Екстракт насіння значно зменшує накопичення ліпідів у клітинній моделі, не виявляючи токсичності, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане у Food Science & Nutrition ...

Цей чай шкодить фігурі та здоров’ю - і більшість його п’є щодня!

п’ятниця, 21 листопад 2025, 18:12

Чай - улюблений напій багатьох, який зігріває вранці, освіжає влітку та постачає антиоксиданти й мінерали. Але не всі чаї корисні: деякі можуть сприяти набору ваги та провокувати захворювання, передають Патріоти України. Людям із гастроезофагеальним ре...