Треба лише 20 хвилин! М'ясний рулет з лаваша - рецепт закуски нашвидкуруч

Рулет із лаваша з м'ясом - це смачна та ситна закуска, яку можна приготувати на швидку руку. Таку страву можна взяти з собою на обід на роботу або подати на вечерю, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • М'ясний фарш – 400гр;
  • Лаваш – 100гр;
  • Яйце - 1шт;
  • Помідор – 100гр;
  • Шпинат – 50гр;
  • Сметана 20-25% – 50гр;
  • Бринза – 120гр;
  • Зелена цибуля – 20гр;
  • Орегано – 5гр;
  • Оливкова олія - для обсмажування;
  • Сіль та мелений перець – щіпка.

Приготування:

  1. Дрібно наріжте зелену цибулю та помідори.
  2. У сковороді розігрійте оливкову олію та швидко обсмажте шпинат до м'якості, підсоліть його.
  3. У глибоку ємність покладіть помідори, фарш і зелену цибулю, шпинат, яйце, орегано, перетертий сир, перець і сіль. Інгредієнти ретельно перемішайте руками.
  4. Лист лаваша розгорніть на столі та рівномірно розподіліть по ньому м'ясну начинку, від країв відступіть по кілька сантиметрів. З правого та зліва підігніть краї.
  5. Закрутіть лаваш у рулет, покладіть так, щоб стик був унизу.
  6. Усю поверхню рулету змастіть сметаною і поставте випікатися за 180С на 30 хв. Готовий рулет злегка остудіть, наріжте та подавайте.

Хочете мозок, як у 20 років? Дослідження дає простий рецепт

вівторок, 26 серпень 2025, 17:15

Вчені з Медичного коледжу штату Пенсильванія показали: для когнітивної молодості мозку зовсім не потрібні складні вправи чи високотехнологічні методи - достатньо звичайного руху, передають Патріоти України. 204 дорослі віком 40–65 років протягом 9 днів...

Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

вівторок, 26 серпень 2025, 16:56

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...