На полицях українських магазинів з’явилося багато видів соняшникової олії. На етикетках виробники зазвичай пишуть: перший віджим, без консервантів та барвників, з вітамінами А та Е, холодний прес, виморожене та багато іншого, передають Патріоти України.
Але не все масло дійсно відповідає тому, що написано на пляшках – виробники можуть використовувати неякісну сировину для соняшникової олії. Як рослинна олія можна переконатися в домашніх умовах за допомогою одного простого способу. Разом із Ukr.media про нього і розповімо.
У це важко повірити, але нам знадобиться лише йод. Для визначення якості олії налийте невелику кількість в окрему ємність, а зверху додайте кілька крапель йоду.
Якщо йод піде на дно і розшаровуватиметься, вам слід замислитися і насторожитися. У цьому випадку в придбаній соняшниковій олії можуть бути домішки сумнівної якості. Вони можуть вплинути на якість цілої страви, яку ви готуєте. Тому варто задуматися про вибір іншої марки соняшникової олії.
Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...
Після застосування нового парфуму відчуваєте не лише аромат, а й головний біль? Річ у тому, що парфуми та інші різкі запахи справді можуть провокувати неприємні симптоми та навіть напади мігрені, передають Патріоти України. У декого може бути підвищена...