На полицях українських магазинів з’явилося багато видів соняшникової олії. На етикетках виробники зазвичай пишуть: перший віджим, без консервантів та барвників, з вітамінами А та Е, холодний прес, виморожене та багато іншого, передають Патріоти України.
Але не все масло дійсно відповідає тому, що написано на пляшках – виробники можуть використовувати неякісну сировину для соняшникової олії. Як рослинна олія можна переконатися в домашніх умовах за допомогою одного простого способу. Разом із Ukr.media про нього і розповімо.
У це важко повірити, але нам знадобиться лише йод. Для визначення якості олії налийте невелику кількість в окрему ємність, а зверху додайте кілька крапель йоду.
Якщо йод піде на дно і розшаровуватиметься, вам слід замислитися і насторожитися. У цьому випадку в придбаній соняшниковій олії можуть бути домішки сумнівної якості. Вони можуть вплинути на якість цілої страви, яку ви готуєте. Тому варто задуматися про вибір іншої марки соняшникової олії.
В умовах стрімкої цифровізації освіти учителі та репетитори все частіше залучають різноманітні онлайн-інструменти для навчання. Це можуть бути канали, сайти, програми та додатки. Вибір доволі великий, адже можна використовувати й іноземні ресурси за ум...
Часто в погоні за зручністю водії використовують перехідники в прикурювач для зарядки гаджетів. Це звична справа: смартфон завжди під рукою, зарядка йде — начебто все добре. Але фахівці попереджають: така економія може обернутися дорогим ремонтом і сер...