Пересолений суп трапляється навіть у досвідчених господинь - і в цьому немає нічого страшного. Не поспішайте виливати його і починати готувати новий - ми підкажемо, що робити, якщо пересолили суп, передають Патріоти України.
Солити суп краще поступово, а доводити до смаку страву сіллю потрібно в самому кінці. Наприклад, для овочевого супу може знадобиться більше солі, для супу з консервою або готовим м'ясом - менше. Але якщо в теорії ви все це знаєте, а на плиті у вас просто зараз стоїть пересолений суп - будемо його рятувати.
Є кілька способів врятувати страву:
Найвідоміший спосіб, який дістався нам від бабусь. У пересолений суп можна додати рис або перловку - вони добре вбирають сіль. Крупу загорніть в марлю і опустіть в каструлю на 15 хвилин, а потім дістаньте. Якщо рис або перловку потім доварити - буде гарнір на друге.
Цей спосіб також дуже популярний і плюс до всього він швидкий. Зайву сіль в супі швидко вберуть шматочки сирої картоплі або часточки свіжого яблука.
Якщо в супі ще немає картоплі, то просто додайте її та спробуйте страву через 10 хвилин. Якщо суп пересолений і вже з картоплею, то додатково покладіть в страву ще пару картоплин або часточки яблука, а через 10 хвилин дістаньте шумівкою.
Це не найзручніший спосіб, але дієвий: покладіть в ополоник кусковий цукор і опустіть в пересолений суп. Як тільки цукор почне розчинятися, дістаньте. Якщо потрібно - повторіть цей "фокус".
Пересолений суп можна врятувати, якщо додати в нього збите сире яйце. Правда, якщо ви до цього готували прозорий суп, то страву з яйцем доведеться назвати якось по-іншому. Або ж можна озброїтися шумівкою і виловити яйце.
Це перше, що спадає на думку, якщо суп пересолили: можна злити частину бульйону і замінити його окропом. Суп після цього слід добре прокип'ятити і дати настоятися. Тут важливо не перестаратися з водою, інакше страва може втратити насиченість і смак. В такому випадку можна додати шматочок вершкового масла.
Якщо суп пересолений злегка, то при подачі в нього можна додати сметану і зелень (наприклад, кріп, петрушку) - вони заберуть на себе зайву солоність.
Є ще один спосіб: замінити в пересоленому супі овочі на інші. Це теж допоможе виправити ситуацію. Але якщо у вас звичайний овочевий суп, то сенсу в цьому немає - вже простіше зварити новий.
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...
Лікар попередив, що поширеною нічною звичкою може бути старіння шкіри під час сну. За його словами, ця рутина не тільки спричиняє розвиток зморшок, але й може призвести до асиметрії обличчя. Про що саме йде мова, передають Патріоти України з посиланням...