Трюк від досвідчених домогосподарок: Як швидко прибрати неприємні запахи з духовки після приготування

Ті, хто часто користується духовою шафою або мікрохвильовкою, регулярно стикаються з наступною проблемою: після приготування страви з часником або рибою залишається сильний запах, передають Патріоти України.

Що ж робити, якщо слідом хочеться спекти торт, або приготувати, наприклад, яблука, адже запах попередньої страви здатний зіпсувати результат? Вихід дуже простий.

У невеликій ємності, яку можна застосовувати в духовці, змішуємо 1 столову ложку соди і 1 чайну ложку меленої кориці.Ставимо ємність в духовку і включаємо її на 180 градусів на 10-15 хвилин.

Після закінчення цього часу всі сторонні запахи зникнуть, залишиться лише ледь вловимий аромат кориці. Можна готувати далі! До речі, цей лайфхак підійде і для мікрохвильової печі.

Це справді працює! Додайте всього лише один інгредієнт - і молоко не скисатиме декілька днів

субота, 24 травень 2025, 12:30

Насамперед, потрібно розібратися, чому скисає молоко. Цей процес відбувається через розмноження бактерій, які перетворюють лактозу на молочну кислоту. Його швидкість залежить від типу продукту і умов зберігання, передають Патріоти України з посиланням ...

Дачникам на замітку! Що посадити біля капусти, щоб захисти її від шкідників

субота, 24 травень 2025, 12:28

Капуста, як одна з найпопулярніших культур, вимагає особливої уваги. Її листя полюбляють не лише городники, а й різноманітні шкідники: совки, слимаки, попелиця, білокрилка та капустяна муха. передають Патріоти України. Надмірне використання пестицидів ...