Трюк від досвідчених домогосподарок: Як швидко прибрати неприємні запахи з духовки після приготування

Ті, хто часто користується духовою шафою або мікрохвильовкою, регулярно стикаються з наступною проблемою: після приготування страви з часником або рибою залишається сильний запах, передають Патріоти України.

Що ж робити, якщо слідом хочеться спекти торт, або приготувати, наприклад, яблука, адже запах попередньої страви здатний зіпсувати результат? Вихід дуже простий.

У невеликій ємності, яку можна застосовувати в духовці, змішуємо 1 столову ложку соди і 1 чайну ложку меленої кориці.Ставимо ємність в духовку і включаємо її на 180 градусів на 10-15 хвилин.

Після закінчення цього часу всі сторонні запахи зникнуть, залишиться лише ледь вловимий аромат кориці. Можна готувати далі! До речі, цей лайфхак підійде і для мікрохвильової печі.

Є перевірений метод! Горох розвариться за лічені хвилини - секрет для господинь

субота, 25 жовтень 2025, 11:22

Страви з горохом є дуже популярними в Україні. Щоб суттєво скоротити час варіння гороху (до 10−15 хвилин), його необхідно правильно підготувати, уникаючи двох поширених помилок: недостатнього промивання та замочування у холодній воді, пише ТСН, передаю...

Є секрет! Як правильно і скільки хвилин смажити гриби, щоб вони не стали кашею, а були хрусткими

субота, 25 жовтень 2025, 10:30

Осінь - сезон смачних і ситних грибів. Дуже важливо при приготуванні - знати не тільки послідовність дій, а й як правильно смажити гриби, щоб вони не горіли і не перетворилися на кашу, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними по...