Трюк від досвідчених домогосподарок: Як швидко прибрати неприємні запахи з духовки після приготування

Ті, хто часто користується духовою шафою або мікрохвильовкою, регулярно стикаються з наступною проблемою: після приготування страви з часником або рибою залишається сильний запах, передають Патріоти України.

Що ж робити, якщо слідом хочеться спекти торт, або приготувати, наприклад, яблука, адже запах попередньої страви здатний зіпсувати результат? Вихід дуже простий.

У невеликій ємності, яку можна застосовувати в духовці, змішуємо 1 столову ложку соди і 1 чайну ложку меленої кориці.Ставимо ємність в духовку і включаємо її на 180 градусів на 10-15 хвилин.

Після закінчення цього часу всі сторонні запахи зникнуть, залишиться лише ледь вловимий аромат кориці. Можна готувати далі! До речі, цей лайфхак підійде і для мікрохвильової печі.

Варто знати! Як видалити віск з магазинних яблук вдома

вівторок, 18 листопад 2025, 12:15

Хоча віск безпечний для здоров’я, багато людей віддають перевагу яблукам без цього захисного шару. Видалення воску робить плоди більш натуральними і безпечними для споживання, особливо якщо ви плануєте вживати їх сирими, передають Патріоти України з по...

Психологічний тест: Чого ви насправді боїтеся? Ваш вибір багато розкриє

вівторок, 18 листопад 2025, 11:45

Подивіться на зображення і оберіть колір пера, який найбільше вас приваблює. Ваш вибір показує, в яких сферах життя варто бути обережним і на що звернути увагу найближчим часом, передають Патріоти України. Тест допомагає зрозуміти ваші внутрішні страхи...