Троянди будуть пишно цвісти все літо: Як приготувати найкраще добриво з одного інгредієнта

Сад з пишними трояндами - мрія будь-якого квітникаря. У зв'язку з цим виникає питання, чим підгодувати троянди влітку, щоб вони довго цвіли. Простимулювати рясне цвітіння троянд допоможе простий засіб - касторова (рицинова) олія, передають Патріоти України.

Касторова олія для квітів - в чому користь

Рицинова олія для рослин - це повноцінна підгодівля, яка живить і дозволяє поліпшити їхній зовнішній вигляд в досить короткі терміни.

Касторова олія впливає на рослини на гормональному рівні, стимулюючи вироблення спеціальних речовин. Її застосовують, коли утворюються бутони і перші квітки. Якщо підгодувати рослину на цьому етапі, то бутонів буде більше, а квіти стануть більш яскравими і великими.

Також садівники застосовують підгодівлю з касторової олії, якщо рослина почала в'янути, втрачати свої декоративні властивості або постраждала через часті пересадки.

Як приготувати підгодівлю для троянд з касторової олії

Одну чайну ложку касторової олії потрібно розбавити в одному літрі води. Добре розмішати до утворення емульсії, а потім перелити рідину в обприскувач.

Перед тим як обробляти троянду емульсією касторової олії, потрібно обов'язково гарненько її полити або навіть влаштувати душ, змочивши все листя.

Лише через дві години після душу можна обприскати рослину емульсією касторової олії. Рідину, що залишилася, потрібно вилити під трояндовий кущ.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...