Трохи борошна на сковороді і не тільки: Секрети шеф-кухарів для приготування неймовірно смачної смаженої курятини

Хрустка золотиста скоринка робить смажену курку дуже апетитною. Але приготувати страву так виходить не в усіх. Річ навіть не у маринаді та не в особливих інгредієнтах. Достатньо скористатися одним абсолютно елементарним лайфхаком, і страва вийде не гіршою, ніж у ресторанах. Простою порадою поділилась Марія Золотова на сторінці "Кулінарні Рецепти. Рецепти страв" у Facebook, передають Патріоти України.

Вона зазначає, що для того, щоб на смаженій курці утворилась золотиста скоринка, під час приготування у сковорідку потрібно додати 1 столову ложку борошна. М'ясо зверху вийде дуже хрустким, а всередині ніжним і соковитим.

Смажена курка по-італійськи від smachna_italia. Опубліковано на сторінці в Instagram. Таке м'ясо готується за особливою технологією: обвалюється в борошні кожен шматочок окремо, а також додається вино.

Інгредієнти:

  • курка або курячі стегна
  • два зубчика часнику
  • сушений розмарин
  • паприка копчена або звичайна
  • сіль та перець за смаком
  • біле вино
  • цибуля

Спосіб приготування:

  1. Курку нарізати на шматочки, промити, добре висушити.
  2. Обваляти в борошні.
  3. В глибокій сковорідці або каструлі на оливковій олії підсмажити часник (але потім викинути його), розмарин та дві ложки паприки 2-3 хвилини.
  4. Викласти курку і обсмажити з двох боків 3-4 хвилини.
  5. Влити більшу половину склянки білого вина і дати випаруватись.
  6. Одну або дві великі цибулини крупно нарізати, викласти зверху, посолити і поперчити.
  7. Тушкувати 10-15 хвилин на невеликому вогні, додати воду, так щоб курка була майже повністю покрита, і на середньому вогні при трошки відкритій кришці тушкувати до готовності. Повинен утворитися густий соус.
  8. Подавати із запеченою картоплею.

А ось такі курячі крильця навіть не смажені та не запечені – вони карамелізовані. Ідея від oksankamuronyk. Опубліковано на сторінці в Instagram.

Карамелізовані крильця в маринадіІнгредієнти для маринаду на 1 кілограм крилець:

  • соєвий соус – 100 мл
  • гірчиця – 1 ст. л. або 1 ч. л. з верхом
  • сіль

Маринувати 20 хв

Спосіб приготування:

  1. Крильця викласти на сковорідку, додавши трохи олії.
  2. Смажити на середньому вогні до готовності, прикривши спочатку кришкою (можна підлити за необхідності ще соєвий соус).
  3. Потім додати столову ложку меду і помішувати, карамелізуючи м'ясо в цьому соку.

Допоможуть позбутися жиру на животі! ТОП-5 напоїв, які слід пити перед сном

субота, 18 травень 2024, 21:28

Схуднення вимагає терпіння, дисципліни та зосередженості на підтримці здорового способу життя. Звертаючи увагу на те, що ви споживаєте перед сном, ви можете суттєво вплинути на процес втрати ваги. За словами News Bytes, включення цих п'яти напоїв перед...

Вдвічі більше смаку та аромату! Названо найкращі спеції для фаршу в чебуреки

субота, 18 травень 2024, 21:07

Фарш для чебуреків - повноцінна начинка, яку потрібно правильно підготувати та ароматизувати. Якщо цього не зробити, смак буде досить прісний. М’ясо та й м’ясо, але ж хочеться відчути більше смаку. Для цього потрібні спеції. Для кожного різновиду м’яса...