Трохи борошна на сковороді і не тільки: Секрети шеф-кухарів для приготування неймовірно смачної смаженої курятини

Хрустка золотиста скоринка робить смажену курку дуже апетитною. Але приготувати страву так виходить не в усіх. Річ навіть не у маринаді та не в особливих інгредієнтах. Достатньо скористатися одним абсолютно елементарним лайфхаком, і страва вийде не гіршою, ніж у ресторанах. Простою порадою поділилась Марія Золотова на сторінці "Кулінарні Рецепти. Рецепти страв" у Facebook, передають Патріоти України.

Вона зазначає, що для того, щоб на смаженій курці утворилась золотиста скоринка, під час приготування у сковорідку потрібно додати 1 столову ложку борошна. М'ясо зверху вийде дуже хрустким, а всередині ніжним і соковитим.

Смажена курка по-італійськи від smachna_italia. Опубліковано на сторінці в Instagram. Таке м'ясо готується за особливою технологією: обвалюється в борошні кожен шматочок окремо, а також додається вино.

Інгредієнти:

  • курка або курячі стегна
  • два зубчика часнику
  • сушений розмарин
  • паприка копчена або звичайна
  • сіль та перець за смаком
  • біле вино
  • цибуля

Спосіб приготування:

  1. Курку нарізати на шматочки, промити, добре висушити.
  2. Обваляти в борошні.
  3. В глибокій сковорідці або каструлі на оливковій олії підсмажити часник (але потім викинути його), розмарин та дві ложки паприки 2-3 хвилини.
  4. Викласти курку і обсмажити з двох боків 3-4 хвилини.
  5. Влити більшу половину склянки білого вина і дати випаруватись.
  6. Одну або дві великі цибулини крупно нарізати, викласти зверху, посолити і поперчити.
  7. Тушкувати 10-15 хвилин на невеликому вогні, додати воду, так щоб курка була майже повністю покрита, і на середньому вогні при трошки відкритій кришці тушкувати до готовності. Повинен утворитися густий соус.
  8. Подавати із запеченою картоплею.

А ось такі курячі крильця навіть не смажені та не запечені – вони карамелізовані. Ідея від oksankamuronyk. Опубліковано на сторінці в Instagram.

Карамелізовані крильця в маринадіІнгредієнти для маринаду на 1 кілограм крилець:

  • соєвий соус – 100 мл
  • гірчиця – 1 ст. л. або 1 ч. л. з верхом
  • сіль

Маринувати 20 хв

Спосіб приготування:

  1. Крильця викласти на сковорідку, додавши трохи олії.
  2. Смажити на середньому вогні до готовності, прикривши спочатку кришкою (можна підлити за необхідності ще соєвий соус).
  3. Потім додати столову ложку меду і помішувати, карамелізуючи м'ясо в цьому соку.

Ветеринар попереджає: Один поширений продукт може скоротити життя вашої собаки

неділя, 3 серпень 2025, 19:08

Один звичайний продукт харчування може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям у вашої собаки, передають Патріоти України. Ветеринар виявив, що один поширений корм може спричинити проблеми зі здоров’ям у вашої собаки в майбутньому. Незважаючи на те...

Цей напій не містить кофеїну, але заряджає енергією краще за каву!

неділя, 3 серпень 2025, 18:45

У світі здорового харчування з’явився новий фаворит - ройбуш. Його все частіше називають "африканським еліксиром довголіття", і не даремно. Цей ароматний, янтарний настій не лише смачний, а й напрочуд корисний. Чим ройбуш кращий за каву і чорний чай? Р...