Труїтеся за свої ж гроші! Названо сало, яке не можна їсти ні в якому разі

Сало - популярний український продукт, який є практично в кожному холодильнику. Воно добре насичує, може зберігатися роками і, як стверджують дієтологи - сало дуже корисне, передають Патріоти України.

Правда, не все. УНІАН розбирався, яке сало і кому можна їсти без побоювання, а яке навпаки - шкідливе для здоров'я.

Сало - це шар жиру, який містить вітаміни, поліненасичені жирні кислоти, антиоксиданти та багатий селеном. Користь сала важко переоцінити: воно зміцнює імунітет, протистоїть раковим захворюванням, захищає судини від атеросклерозу, покращує обмін речовин і має хорошу жовчогінну властивість. Але, виявляється, не все сало однаково корисне.

Чим шкідливе сало

Сало буває різних видів: сире солоне, копчене, варене і смажене. Серед усіх корисно їсти тільки сире солоне сало - після засолу воно практично не втрачає своїх корисних властивостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

При варці з сала просто "йдуть" корисні речовини. Найшкідливішим вважається копчене сало і смажене сало. При такій обробці в продукті утворюються шкідливі для здоров'я канцерогени, а, зловживаючи ним, можна "заробити" панкреатит, холецистит, камені в жовчному міхурі та високий рівень холестерину в крові. Тому лікарі радять відмовитися від смаженого і копченого сала або, в крайньому випадку, не захоплюватися ним. Втім, сире солоне сало можна теж не всім.

Чим небезпечне сире сало і кому його їсти не можна

Сире, але солоне сало теж може бути небезпечне для здоров'я деяких людей. Лікарі не рекомендують вживати його:

  • при захворюваннях печінки;
  • з захворюваннями нирок;
  • при жовчнокам'яній хворобй;
  • при панкреатиті;
  • при холециститі;
  • при порушеннях обміну холестерину;
  • людям із зайвою вагою - можна тільки після індивідуальної консультації лікаря-дієтолога.

Також лікарі попереджають, що не можна їсти старе жовте сало - в ньому можуть міститися шкідливі для організму канцерогени і токсини.

Найкорисніше - несолоне сире сало. Його можна їсти щодня, але в межах розумного - 20-25 г, це 1-2 шматочки.

Джерело: УНІАН

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...