Вівсянка багата клітковиною та білками. Але важливо правильно вибирати крупу. Відмовтеся від каші швидкого приготування "за 1 хвилину", а краще виберіть звичайні вівсяні пластівці.
Пшенична крупа гарно засвоюється, має в складі багато білків та заліза.
У перловці багато мінералів, вітамінів групи В, селен.
Рис допомагає очищати організм, виводити шлаки і токсини.
Кукурудзяна каша багата на залізо, вітаміни групи А, кремній.
Вівсянні пластівці - 250 г;
Горіхи кеш'ю - 100 г;
Кардамон 0,5 ч.л.;
Кориця - 0,5 ч.л.;
Імбир - 1 ч.л.;
Ваніль - 0,5 ч.л.;
Цукор - 3 ст.л.;
Фрукти за смаком
У кип'ячену воду засипте вівсянку і готуйте до готовності 10-15 хвилин.
Дайте каші трохи охолонути, додайте цукор, всі спеції та фрукти.
Багатий і насичений гарнір на сніданок чи обід. Вершкове масло, чедер і гауда роблять цю просту крупу справжнім сирним шедевром.
Вода - 475 мл
Молоко 2,5% - 735 мл
Кукурудзяна крупа - 160 г
Масло вершкове несолоне - 55 г
Сир чедер - 225 г
Сир гауда - 115 г
Лавровий лист - 1 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
У каструлю влийте воду і молоко, додайте лавровий лист і сіль. Доведіть до кипіння. Поступово додавайте крупу, помішуючи вінчиком, щоб не було грудочок.
Зменште вогонь і варіть крупу на слабкому вогні під кришкою, часто помішуючи, поки вода повністю не вбереться і крупа не загусне, приблизно 10-15 хвилин.
Зніміть кашу з вогню, додайте масло і натертий сир, мішайте, поки сир не розплавиться.
Якщо каша стане надто густою, просто додайте трохи молока. Насолоджуйтесь гарячою стравою. За бажанням додайте ще сиру.
Щоб крупа швидко стала м'якою, рекомендується готувати молочну кашу в мультиварці.
перлова крупа - 1/3 склянки;
літр води для замочування;
молоко - 3 склянки;
вершкове масло для подачі;
мед для заправки.
Перлову крупу помити і висипати в миску. Влити літр води. Обернути плівкою. Залишити на ніч для набухання і розм'якшення.
Вранці воду обережно злити. Перекласти крупу в чашу мультиварки. Додати молоко, змастити стінки тонким шаром масла, після чого надіти кришку.
Варити кашу з перлової крупи в режимі "Каша" протягом 20 хвилин, протягом яких вона остаточно приготується.
Після часткового охолодження заправити сніданок натуральним медом і вершковим маслом.
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...