Три ознаки токсичності картоплі: Як на око обрати овоч в магазині і не помилитися

Вся картопля містить одну шкідливу речовину. В одній її будедуже мало, а в іншій - відсоток зашкалюватиме. Щоб визначити в магазині, чи здоровий коренеплід, треба звернути увагу на три речі, передають Патріоти України

Соланін є у кожній бульбі. Це рослинний глікоалкалоїд, який є токсичним. Вживання його у великій кількості призведе до проблем зі здоров'ям у людей, наприклад, нудоти, блювотиння, порушення роботи ШКТ, і навіть галюцинаціям і судомам, для котів і собак взагалі може бути смертельним.Визначити, чи токсична картопля, можна на око. Досить добре розглянути бульби.

Як визначити токсичну картоплю у магазині?

Якщо картопля довго зберігалася під прямим сонячним промінням або у світлому приміщенні, то через фотосинтез кількість отрути в продукті значно збільшується. На це вказуватимуть зелені плями під шкіркою. Достатньо підколупати шкірку нігтем або ключами і перевірити картоплю. Просто зрізати зелені ділянки мало, оскільки соланін накопичується не в них, а по всьому плоду

Не беріть картоплю, якщо на ній з'явилися очі і паростки - це ознаки тривалого зберігання овочів. Найбільш небезпечна для людей і тварин весняна проросла картопля, тому що в ній втричі більше токсичної речовини, ніж в осінній.

Якщо на шкірці картоплі є пошкодження, так скажемо "рани", значить у коренеплоді точно підвищено кількість соланіну. Справа в тому, що, намагаючись захиститися, картопля направляє всі свої біологічно активні речовини на те, щоб "залікувати рани", у тому числі виробляючи соланін.

Не лише позбавляє втоми: Чим корисна кава

п’ятниця, 10 травень 2024, 14:43

Чашка кави – найкращий енергетик природного походження, і цей напій має мільйони шанувальників. При помірному споживанні кава має безліч переваг. До її складу входять антиоксиданти та інші корисні речовини, що послаблюють силу запальних процесів та тон...

Дуже смачно! З цим паштетом неможливо зупинитись їсти бутерброди

п’ятниця, 10 травень 2024, 14:10

мачно перекусити можна разом з паштетом з квасолі. Це виходить так смачно, що неможливо зупинитись їсти бутерброди. Хочеться намастити ще одну скибку хліба та відчути цей неповторний смак з італійським акцентом. Для приготування страви вам знадобляться...