Звичайний овочевий салат - досить популярна страва, яка ідеально поєднується з м’ясом та багатьма гарнірами. Свіжі овочі чудово пасуватимуть і до ароматного пухкого пюре, звареного за всіма правилами, і до гречки, і до макаронів, і до інших гарнірів. Проте, ви можете приготувати не типовий салат а-ля "змішали овочі, додали заправку - готово", а дещо дійсно неймовірне, передають Патріоти України.
Пропонуємо вам спробувати три секретні інгредієнти, які зроблять смак вашого салату набагато цікавішим. Цим кулінарним лайфхаком ділиться prostoway.
Зазвичай господині заправляють салат оливковою чи соняшниковою олією, майонезом або ж сметаною. Але замість звичних інгредієнтів можна зробити трохи складнішу заправку, яку підкреслить смак кожного інгредієнта у салаті. Готується вона досить просто: змішуємо оливкову олію, часник, мелений перець і лимонний сік.
Якщо додати зовсім трішечки ванілі, салат матиме цікаву пікантну нотку. Головне — не переборщити з кількістю пряності, бо ефект може виявитися зворотнім.
Суттєво покращити смак салату можна і за допомогою звичайного сиру. Для овочевих салатів краще використовувати різновиди з низьким відсотком жирності, наприклад, фету, сулугуні, сіртакі тощо. Так страва відразу зміниться на смак і при цьому стане трохи поживнішою.
Наприклад, змочіть булку водою і поставте її в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин — скоринка знову стане хрусткою, а м’якуш — ніжним і м’яким, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Є ще простіший варіант: обгорніть хліб у вологу се...
Смартфони часто звинувачують у тому, що вони заважають зосередитися, проте нове дослідження, опубліковане у Frontiers in Computer Science, доводить, що люди відвертають увагу незалежно від наявності телефону поруч, передають Патріоти України. Експериме...